Ernan Barkos (©Reuters)
Ernan Barkos (©Reuters)

Deset godina patnje i proslava po mraku: Lima ostala bez titule i isključila struju Universitariju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.11.23. | 05:58

Alijansa bila preko godinu dana bez poraza i izgubila u najbitnijoj utakmici

Jednu deceniju trajala je agonija Univesitarija, došao joj je kraj!

Peru ima novog šampiona, ali uspeh nije mogao da proslavi. Sve se nacrtalo Alijanca Limi i – uprskala je. O tituli je odlučivala na svom terenu, nije ga odbranila, dopustila je neprijatelju da je pretekne po broju trofeja i prekine patnju. I odlučila je da spreči održavanje ceremonije tako što je isključila struju – 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Ako mogu, neka slave u mraku. Pošto je neizvodljivo, neće ni slaviti. Tom logikom su se vodili u Alijanca Limi posle poraza, nisu želeli da čestitaju rivalu na 27. tituli prvaka države. Zabolelo je domaćina što u revanšu nije iskoristio prednost domaćeg terena i nastavio niz.

Štošta je bilo na strani Alijanca Lime. Počev od toga da je u prvoj utakmici finala stigla do izjednačenja u dubokoj nadoknadi, preko toga da je u svojim redovima imala najboljeg strelca – Ernana Barkosa, pa do toga da je preko godinu dana bila neporažena kod kuće.

Večeras je važila ona: tradicija je tu da bi se srušila.

Alijanca Lima je pukla pod pritiskom, primila je gol u uvodnim minutima i više povratka nije bilo. Endi Polo je spojio sa golom Edisona Floresa, poveo je Univesitario i bio daleko opasniji. On je bio taj koji napada, ponašao se kao da nema prednost. Propustio je nekoliko dobrih šansi, ali ne i onu u završnici da matira rivala. Kontra nije završena na način na koji su gosti priželjkivali, ali je Orasio Kalkatera majstorski pogodio za 27. titulu Universitarija.

PERU 1 - FINALE (REVANŠ)

Četvrtak

Alijansa Lima - Universitario 0:2 (0:1), prvi meč 1:1

/Flores 3, Kalkatera 82/




tagovi

Južna AmerikaPeru 1UniversitarioAlijansa LimaErnan Barkos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara