Slavlje fudbalera Brazila (©Reuters)
Slavlje fudbalera Brazila (©Reuters)

Desetkovani Brazil izgledao loše i preživeo Čile, Everton ukrao tri boda za 7/7 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.09.21. | 05:13

Selesao nastavio pobednički niz i zadržao šest bodova prednosti u odnosu na Argentinu, Peru i Urugvaj odigrali 1:1

Sedam utakmica - sedam pobeda!

Ne može niko da bude zadovoljan kvalitetom igre Brazila, ali nikom to verovatno više nije ni važno s obzirom da je Brazil uspeo trijumfalno da prebrodi jedno od najtežih gostovanja u mundijalskim kvalifikacijama i nastavi rekordni pobednički niz - 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Čile je imao na tacni oslabljeni Brazil koji se nekoliko puta nudio tokom susreta i pre svega igrao fudbal daleko ispod kvaliteta na koji nas je navikao, ali je ekipa Martina Lasarta po ko zna koji put pokazala nedostatak discipline u svojim redovima, što je dovelo do toga da rezervista Everton Ribeiro ukrade tri boda i ponese ih kući posle trenutka nepažnje odbrane domaćih. Što bi moglo na kraju skupo da ih košta pošto je mesto među četiri direktna putnika za Katar sve dalje.

Razloge za slabije izdanje Brazila i to što je tim na momente izgledao ne samo labilno, već neuigrano, traljavo vrlo je jednostavan – selektor Tite za ovo reprezentativno okupljanje ne može da računa na polovinu zvezda - Alisona, Edersona, Tijaga Silvu, Fabinja, Freda, Roberta Firmina, Rafinju, Rišarlisona, Gabrijela Žezusa, Malkoma i Klaudinja. Za Brazil je to samo deo, ali nikako nezanemarljiv.

Upravo iz tog razloga trijumf na Nacionalnom stadionu u Santijagu dobija još više na značaju. Ušao je na poluvremenu Everton Ribeiro zajedno sa Žersonom i na terenu su odmenili Vinisijusa Žuniora i Bruna Gimaraeša. Krilni napadač Flamenga je Titeovo poverenje opravdao golom posle dobre anticipacije. Spremno je sačekao odbitak posle Nejmarovog pucnja koji je pogodio direktno golmana Brava, da bi poslao lukav udarac koji je prošao nezgodan put do mreže.

Nejmar se sve češće nalazi u situacijama koje se završavaju promašajima i već neko vreme se u brazilskoj fudbalskoj javnosti govori o tome kako je njegova oštrica pomalo otupela. Samo je protiv Čilea prošle noći imao po jednu dobru šansu u oba poluvremena koje nije iskoristio. Srećom po njega i ceo tim, Everton je bio tu da ga isprati i ispravi.

Imaće na kraju dana za čime da žale u redovima Čilea. Ne samo zbog poraza, već i zato što nije dosuđen jedanaesterac koji je izvesno trebalo da bude sviran, jer snimak pokazuje da je Kazemiro povukao Artura Vidala u kaznenom prostoru.

U poslednjem meču 7. kola Peru i Urugvaj odigrali su samo 1:1 (1:1), a cela akcija stala je u četiri minuta na sredini prvog poluvremena kada su pala oba gola. Prvo je Renato Tapija doveo Peru u vođstvo u 25. minutu, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije Giorgian De Araskaeta poslao udarac koji je završio tik uz levu stativu gola Pedra Galjesea, pa je susret završen rezultatom 1:1. To mu je bio prvi reprezentativni gol u takmičarskim utakmicama, pošto je dosadašnja tri postigao u kontrolnim susretima.

Podsetimo, Urugvaj je susret igrao bez dvojice najboljih igrača, Luisa Suareza i Edinsona Kavanija, zbog povrede i kovid protokola. Peru je ovim remijem završio najduži niz poraza ove selekcije u trećem milenijumu. Bilo ih je baš tri.


KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (JUŽNA AMERIKA) – 7. KOLO

Četvrtak

Bolivija – Kolumbija 1:1 (0:0)

/Sausedo 83 - Martinez 69/

Ekvador – Paragvaj 2:0 (0:0)

/Tores 87, Estrada 90+5/

Petak

Venecuela - Argentina 1:3

/Soteldo 90+4 penal, Martinez 45+2, H. Korea 71, A. Korea 74/

Čile - Brazil 0:1 (0:0)

/Everton 64/

Peru - Urugvaj 1:1 ((1:1)

/Tapija 25 – De Araskaeta 29/



tagovi

Fudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija Brazilareprezentacija ČileaEverton RibeiroKvalifikacije za Mundijal 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara