Dajš (© Reuters)
Dajš (© Reuters)

Desilo se nezamislivo: Najdugovečniji trener u Premijer ligi dobio otkaz

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.04.22. | 12:33

Šon Dajš napustio Barnli posle skoro deset godina

Vreme na Turf Muru merilo se pre i posle Šona Dajša. Od ovog petka kreće nova etapa Barnlija, klub sa severozapada britanskog Ostrva objavio je da u završnicu prvenstva ulazi bez čoveka koji je bio njegov simbol.

Dajš je dobio otkaz posle serije loših rezultata, slobodnog pada u donji dom premijerligšake tabele i u preostalih osam utakmica čeka ga neizvesna borba za opstanak, pošto u ovom trenutku ima četiri boda manje od Evertona, prvog tima na bezbednoj teritoriji. Upravo nad sastavom Frenka Lamparda Klatersi su ostvarili jedinu pobedu u poslednjih sedam rundi, zbog čega je uprava reagovala šok terapijom.

Izabrane vesti

Dersilo se nezamislivo: Šon Dajš je otišao.

Hvala Dajšu i njegovim saradnicima na svemu što su uradili za klub za skoro deset godina. Šon je bio sjajan i na terenu i van njega, poštovan od igrača, navijača i svih u klubu kao i cele fudbalske zajednice. Rezultati ove sezone su razočaravajući, iako je ova bila teška i pred nama je osam izuzetno važnih mečeva, osećamo da nam je potrebna promena kako bismo dali timu najbolje šanse za opstanak u Premijer ligi“, obrazložio je razloge rastanka Alan Pajs, predsednik kluba.

Šon Dajš je na Turf Mur došao oktobra 2012, predvodio je Barnli na 425 utakmica (ostvario 149 pobeda), a do otkaza nije postojao trener koji je duže radio u nekom premijerligaškom klubu. Dajš je bio najdugovečniji, ali sad i on odlazi u istoriju. Ima šta da vidi kad pogleda preko ramena zato što je period s njim na klupi najuspešniji u Barnlijevoj istoriji: klub je dvaput iz Čempionšipa stigao do Premijer lige, a jednom se čak plasirao u Ligu Evrope i tako ucrtao sebe na mapu UEFA posle 51 godine. 

Premijer liga, nedelja, 15.15: (1,75) Vest Hem (3,70) Barnli (5,40)

Umesto Šona Dajša, a do izbora trajnog rešenja, ekipu će na nedeljnom gostovanju Vest Hemu predvoditi združenim snagama šef stručnog štaba mladog tima Majk Džekson, pomoćni direktor Akademije Pol Dženiki i trener golmana mlade ekipe Konor King, uz konsultacije sa kapitenom Benom Mijem.


tagovi

BarnliŠon Dajš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara