Despotović o bivšem komšiji: Hvan je igrač za velike utakmice

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.23. | 16:35

"Odlično izvodi slobodnjake", konstatuje nekadašnji napadač Crvene zvezde govoreći o saigraču iz perioda provedenog u Rubinu

Posle pregršt lepih reči iz Grčke, pohvale na račun Hvana In Boma stižu i iz Rusije. O nekadašnjem saigraču u Rubinu, od juče i zvanično prvotimcu Crvene zvezde, pohvalno je u razgovoru za Mozzart Sport pričao Đorđe Despotović.

Bivši napadač crveno-belih ističe da će Barak Bahar na raspolaganju imati igrača velikih kvaliteta, sposobnog da odigra na visokom nivou i u velikim mečevima kakvi Crvenu zvezdu čekaju protiv Mančester Sitija, RB Lajpciga i Jang Bojsa u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Despotović i Hvan svlačionicu su delili sezonu i po. Stigli su leta 2020. i u saradnji sa Hvičom Kvarachelijom pomogli Rubinu da stigne do četvrtog mesta ruske Premijer lige. Zajedno su Srbin i reprezentativac Južne Koreje kreirali tri pogotka, dvaput je Hvan asistirao Despotoviću koji je te sezone bio najbolji strelac tima sa 14 pogodaka, a jednom je bilo obrnuto.

"Ozbiljna je igračina, vrhunski profesionalac", utisak je Đorđa Despotovića.

Srpski internacionalac je potom konkretno naveo Hvanove kvalitete.

"Odlično izvodi slobodnjake i kornere. Ima sjajan pas, pokretljiv je, dobar u defanzivi, timski igrač... Ima kvalitet za velike utakmice i siguran sam da će mnogo pomoći Crvenoj zvezdi u mečevima Lige šampiona. Napravili su jak tim, a Hvan će imati jako bitnu ulogu u njemu", očekuje iskusni napadač.

Južnokorejski vezista u Rusiju je došao iz Vankuvera za 2.500.000 evra. Crvena zvezda ga je tri godine kasnije platila duplo skuplje, čemu su doprinele sjajne partije prošle sezone u dresu Olimpijakosa.

Očekuje Despotović da nastavi istim putem igrajući za šampiona Srbije.

"Veliki je profesionalac i siguran sam da će se brzo uklopiti. Odlično priča engleski, tako da ne bi trebalo da ima bilo kakvih problema u komunikaciji. Dok smo bili u Rubinu živeli smo u istoj zgradi. Miran je dečko, ima malog belog kera kog voli više nego išta".

Nastupi za Olimpijakos, ali i reprezentaciju Južne Koreje na Svetskom prvenstvu u Kataru, privukli su pažnju brojnih klubova (Napoli, Borusija Menhengladbah, Frajburg, Galatasaraj...) na Hvana in Boma, koji se nije na lep način rastao sa grčkim velikanom. U atinskom klubu su tvrdili da ugovor važi još godinu dana, dok su Hvanovi zastupnici, svesni velikog interesovanja, insistirali na tome da je saradnja istekla po završetku sezone.

Pretilo je da se slučaj nađe na sudu, ali je nakon ponude iz Beograda napravljen kompromis i Olimpijakos je pristao da pusti Korejca za daleko manje novca nego što je prvobitno bilo planirano (15.000.000 evra).

"Sećam se da je po odlasku iz Amerike trebalo da pređe u Dinamo Zagreb. Bio je blizu dogovora, ali je ipak izabrao Rubin. Odmah po dolasku videlo se na treninzima da je top igrač. Iznenadio sam se kada sam pročitao da dolazi u Zvezdu, odmah sam mu poslao poruku i poželeo sreću", dodaje Despotović.


tagovi

Hvan In BomFK Crvena zvezdaĐorđe Despotović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara