Detalji bure u Napulju: Alan hteo da bije gazdinog sina, Mertens, Kaljehon i Alan lete već na zimu, navijači dočekali tim povicima “plaćenici“

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.11.19. | 15:36

A biće i novčanih kazni

Bura u Napulju se ne stišava ni dan nakon što je deo igrača podigao bunu protiv samovolje predsednika Aurelija de Laurentisa. Štaviše, novi detalji svako malo isplivaju na površinu što se već smučilo i tvrdom jezgru navijača koji su danas oko 14.30 sačekali ekipu pred trening u Kastel Volturnu sa parolom na kojoj je pisalo “Poštovanje“ i povicima “plaćenici“.

Ko je u stvari više kriv teško je reći. Sigurno je samo da nema sasvim nevinih. De Laurentis nekada zaista ume da pretera, iako on i dalje tvrdi da nije želeo da posle remija sa Red Bul Salcburgom kažnjava ekipu slanjem u karantin, već je samo želeo da “pomogne“ treneru Karlu Ančelotiju time što će igrače primorati na “konstruktivnu raspravu“.

Izabrane vesti

Verovatno mu na kraj pameti nije bilo da će se situacija toliko oteti kontroli.

Lokalni Il Matino danas otkriva kako je sve počelo. Prvi je protiv gazde kluba istupio Lorenco Insinje, koji bi zbog toga mogao da ostane bez kapitenske trake koju je nasledio kada je Marek Hamšik otišao na Daleki istok. Insinje je bio taj koji je Eduardo De Laurentisu, predsednikovom sinu, saopštio da igrači odbijaju da idu u karantin.

Međutim, odmah su se umešali i ostali saigrači, a najgrlatiji je bio Alan, koji je čak De Laurentisu mlađem rekao da “gurne pare“ tamo gde im mesto nije. Ružne reči letele su na sve stane, pa je umalo došlo i do fizičkog obračuna Alana i Eda De Laurentisa.

Alan bi zato mogao da bude u grupi igrača koji bi već na zimu mogli da budu proterani iz Napulja. Dris Mertens i Hoze Kaljehon izvesno više neće biti tu. Njima ugovori svakako ističu sledećeg leta, imaju više od 30 godina i De Laurentis jedva čeka da im vidi leđa. Sa Alanom je situacija nešto drugačija, njegov ugovor traje do 2023. i neće De Laurentis tek tako odustati od masnog obeštećenja, mada Il Matino piše da je Brazilac posle svih tih bezobrazluka spakovan za prodaju.

Pored pomenute četvorice na optuženičkoj klupi je i Kalidu Kulibali, ali kako je on De Laurentisova zlatna koka, verovatno će proći bez sankcija. Osim novčanih koje ga neće previše zaboleti, jer propisi De Laurentisu dozvoljavaju da im skine najviše pet odsto od decembarske plate. Kulibalija, Insinjea i Mertensa, igrače sa najvećim platama, to bi koštalo oko 25.000 evra, ostale i manje.

Italijanski mediji spekulišu i da je sa ovim skandalom avanturu podno Vezuva završio i sam Ančeloti s tim da će on ostati do kraja sezone, jer De Laurentis ne želi da mu plaća 6.000.000 evra da sedi kod kuće dok Napolijev gazda istovremeno finansira i novog šefa. De Laurentisu je zasmetalo što je zauzeo neutralan stav tokom sukoba gazde i svlačionice.

Ali veterani u Napolijevom timu se sećaju kako su zajedničkim snagama, uz punu podršku Rafe Beniteza doduše, već jednom odupreli De Laurentisovim hirovima. Ančeloti im je navodno poručio da je uz ekipu, da će to i javno reći, ali da ne želi da se meša u njihov odnos sa gazdom i da glumi mirotvorca. De Laurentis zato već razmišlja o Lučanu Spaletiju kao novom šefu.

Nije baš garancija za trofeje, ali ovako više ne ide.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara