Tim Crvene zvezde (©Starsport)
Tim Crvene zvezde (©Starsport)

Detaljna direktorova analiza i ponuda za Ohija: O Falku, Pičiniju, Živkoviću, ali i Radonjiću i Ranđeloviću...

Vreme čitanja: 4min | sre. 01.06.22. | 15:02

"Igrače više puškom ne mogu da nateram iz Zvezde, imaju sjajne ugovore koje su zaradili igrama“, poručio je Zvezdan Terzić

Pojedinci su imali sezonu iz snova i gurali Zvezdu do duple krune. Od nekih se očekivalo više. Neki su bili velika razočaranja, počev od Italijana Filipa Falka do Aksela Bakajoka. Treneri ne vole da pričaju o pojedincima, ali Zvezdan Terzić je govorio o statusu brojnih fudbalera sa platnog spiska.

Počevši od Ohija Omijuanfa

Izabrane vesti

Za Norvežanina Ohija imamo konkretnu ponudu. Ne bih o cifri, da li je milion ili tri miliona. Fokusirani smo prvo na dovođenja da ojačamo tim. Nećemo razmišljati da ga prodamo dok ne dovedemo adekvatnu zamenu. Ne smemo da ga se odrekenemo, ali intenzivno razmišljamo o novom špicu. Prosto ne smemo da se odreknemo Ohija. Zadržali smo kompletan tim, šefa stručnog štaba, pokazali stabilnost da znamo šta radimo. Za Crvenu vezdu nema bojazni, gledaćemo da budemo bolji bolji. Naša matematika je jasna. Sa Gaspromom, Telekomom i malim sponzorima, plus televizijskim pravima imamo 10.000.000 evra. Čekamo UEFA bonuse“.

Zvezda se okrenula Mateu Kasijeri iz Sočija, mada je provejavala ideja o angažovanju Artjoma Dzjube?

Postojala je ideja, niko nikada nije razgovarao sa njim. Kada smo izanalizirali, došli smo do zaključka da nam je potreban brži i mlađi špic“.

Kad smo već kod napadača, znači li potraga za drugima da može da se desi da Milan Pavkov ode?

Lepo zarađuje, vole ga navijači. Ako mu se ukaže šansa da obezbedi egzistenciju treba da ide. Voleo bih da ostane ovde do kraja karijere, to je moja želja. Jedan je od najkorisnijih igrača u istoriji Zvezde kada pogledate učinak, koliko ulazaka sa klupe“.

Kristijano Pičini nije oduševio?

Selektor Mančini veruje u njega, a mi da ne verujemo? To je moj odgovor“.

S druge strane, Falko je stavio tačku na boravak u Zvezdi.

Zvezda je težak klub. Mnogo dobrih igrača je došlo u Zvezdu, pa se nisu snašli. On je izvanredan igrač. Nije se snašao. Gledamo način da se vrati u Italiju“.

Žargonski rečeno “flop” je i Rišairo Živković.

Očekivao sam više od Živkovića. To je stvar njegovog karaktera i mentaliteta. Nije se izborio za šansu. Rastajemo se sa Bakajokom“.

Dolazak novog krila mogao bi da ugrozi status El Fardua Bena?

Ostavio je trag, uvek će biti mesta za njega. Ako se izbori – igraće. Mnogo je dao Zvezdi. Ne možemo sezonu da izguramo sa 13 ili 15 igrača. Moramo da imamo širi roster“.

Seku Sanogo se malo naljutio zbog boravka na klupi u finalu Kupa. Da li je vreme za rastanak?

Nije vreme za rastanak. Pregovaramo sa njegovim agentom oko produžetka ugovora“.

Gromoglasna pojačanja mogla bi da ugroze status nekih mladih igrača..

Neće biti mnogo prostora za mlade igrače. Videćemo kako će se završiti priča sa Strahinjom Erakovićem. Ali očekujemo mnogo od Nemanje Motike koji je iskoristio prethodnih šest meseci. Zatim braće Mituljikić, Petra Stanića, Stefana Lekovića. Povešemo ih sve na pripreme. Na njima je da iskoriste šansu“.

San navijača je Nemanja Radonjić?

Razmišljali smo o toj ideji, ali nije opcija. Moramo da imamo igrača u svom vlasništvu, da bismo napravili finansijski benefit“.

Zato ćete ovih dana u Atinu da se vidite sa Evangelosom Marinakisom oko Lazara Ranđelovića?

Već sam pričao sa njim. Nije lak pregovarač“. 

Da li su vam se najbolji igrači poput Mirka Ivanića, Aleksandra Kataija i Aleksandra Dragovića žalili na zasićenje?

Nekada su odavde igrači bežali, sada ne mogu puškom da ih oteram. To je za mene najveći kompliment. Zadovoljni su, imaju veće plate nego u inostranstvu. Ovde su bili sjajni i zaradili svaki dinar“.

Dotakao se tek na kraju Zvezdan Terzić i večitog rivala.

U prednosti smo u odnosu na njih pred sledeću sezonu. Poštujemo ih i nemamo pravo da pričamo negativne stvari o tako velikom klubu. Međutim, pokazali smo se kao ozbiljan klub, sa ozbiljnijim rukovodstvom. Imaćemo veliku prednost, jer oni dovode novog trenera, ostali su bez nosilaca igre. Svedoci ste koliko narod veruje Zvezdi, a koliko ne veruje Partizanu. U poslednjem kolu kod njih dođe 3.000, a kod nas 43.000 ljudi. Verujem da ćemo biti još jači i dominantniji. Ali ne smemo da se opuštamo“.

Imao je Zvezdan Terzić blizak susret sa igračima Partizana na nedavnom svadbenom veselju Lazara Markovića i njegove bratanice. Video je tamo i neke bivše Zvezdine igrače, Filipa Mladenovića, Darka Lazovića, Marka Grujića

Video sam nekoliko igrača Partizana. Šalio sam se, rekao da sam hteo da donesem pehare, jer ih neće skoro pipnuti. Bilo je tu i mnogo bivših igrača Zvezde. Više smo pričali kroz šalu da li bi se vratili. Ali mnogo je teško“.



tagovi

Zvezdan TerzićOhi OmoidžuanfoKristijano PičiniRišairo ŽivkovićNemanja RadonjićLazar RanđelovićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara