Karim Adejemi (AFP)
Karim Adejemi (AFP)

Dete spremno za skok u Lige petice: Barselona odvojila 40.000.000 za Adejemija

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.11.21. | 20:53

Kataloncima očajnički potrebna pojačanja u napadu, rešenje bi mogla da bude tinejdž senzacija iz Salcburga

Pričao je predsednik Đoan Laporta o Barseloninoj nameri da dovede tri ozbiljna pojačanja u januaru, poslednjih meseci najviše se pričalo i pisalo o Rahimu Sterlingu i Daniju Olmu, ali prva zimska akvizicija Katalonaca mogao bi da bude Karim Adejemi. I Marca i Mundo Deportivo, preneli su ekskluzivnu informaciju nemačkog medija Sport 1 koji tvrdi da je velikan sa Kamp Nou spremio 40.000.000 evra kako bi potpisao tinejdž-senzaciju iz Red Bul Lajpciga.

Ako je verovati ovim navodima, Barsa se ozbiljno isprsila i ponudila duplo više od tržišne vrednosti koju je Adejemiju procenio specijalizovani Transfermarkt. Međutim, katalonski klub ne može da uzme zdravo za gotovo da će Adejemi stići čak i da Salcburg prihvati ponudu. Razlog je ogromno interesovanje za 19-godišnjaka, pre svih minhenskog Bajerna i Borusije Dortmund. U periodu između osme i desete godine Adejemi je bio član fudbalske akademije Bavaraca i sam je prethodnih meseci naveo da bi voleo da zaigra na Alijanc areni.

Izabrane vesti

Barselona ove sezone muku muči sa napadačima i očajnički joj je potreban špic. Pitanje je kada će se Serhio Aguero vratiti na teren (srčane aritmije), Martin Brajtvajt se još oporavlja od povrede kolena i trebalo bi da zaigra od januara, eksperiment sa pozajmicom Luka de Jonga iz Sevilje se pokazao kao neuspešan i klub planira da ga vrati na Ramon Sančez Pishuan već u januaru. Pritom je jedna od najvećih uzdanica u ofanzivi, Ansu Fati, nakon odličnog početka sezone pokupio povredu kolena.

Ako 11 golova i asistencija na 13 utakmica austrijske Bundeslige nisu idealan reper za kvalitet momka koji je svojevremeno stasavao u Bajernu, onda nastupi u Ligi šampiona ove sezone svakako jesu. Adejemi već ima tri postignuta i jedan namešten gol posle četiri runde, ali i zvanje jedinog fudbalera u istoriji evropske elite koji je iznudio tri penala u jednom poluvremenu. To mu je pošlo za rukom protiv Sevilje u prvom kolu grupne faze.

Od leta 2019. godine kada je zaigrao za Salcburg, Adejemi je upisao 72 nastupa, 25 golova i 17 asistencija u svim takmičenjima. Očigledno da je dete poraslo i osamostalilo se i da je spremno za skok u neku od Liga petice. Videćemo da li u Španiju.



tagovi

Red Bul SalcburgBarselonaKarim Adejemi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara