(© Star sport)
(© Star sport)

Devet meseci ni sekund u prvom timu, ali Marko Živković ne odustaje

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.01.24. | 10:07

Vojvodina neće dovesti Danila Pantića, klub traži i Andrija Pavlović

Jedno mesto, a tri kandidata. Suštinski dva, pošto su se jesenas na poziciji desnog beka u Partizanu smenjivali Aranđel Stojković i Aleksandar Filipović, da bi protokom vremena novajlija iz TSC-a dobio ulogu startera. Od njega je poprilično daleko Marko Živković, treći fudbaler koji bi mogao da odgovori obavezama na tom delu terena kad bi dobijao šansu. A ne dobija je, mada ga to ne sprečava da se bori za ulogu u timu.

Živković će u četvrtak krenuti sa ekipom na pripreme u Larnaku, iako je i njemu jasno da ga trener Igor Duljaj ne vidi u gro planu ove sezone. Da je tako potvrđuje podatak po kome je upravo Marko jedini fudbaler, mimo naraštaja iz omladinske škole, koji u prvom delu sezone nije proveo apsolutno nijedan sekund na terenu, Isto važi za Mihajla Petkovića (u međuvremenu prosleđen na pozajmicu u Novi Pazar), Janka Jevremovića i Bogdana Mirčetića, što jasno ukazuje da se na njega ne računa.

Izabrane vesti

Zato je prvobitni plan uoči polaska na Kipar bio da ostane u Beogradu i traži angažman, zajedno sa Andrijom Pavlovićem i Danilom Pantićem, koji su takođe van radara stručnog štaba. Potonja dvojica su se sa klubom dogovorili da će otići bez obeštećenja kad nađu novu sredinu (kao i Živkoviću, ističu im ugovori u junu), isti takav program ponuđen i desnom beku, ali je bivši član Voždovca, ipak, rešio da izabere drugu opcijuu i pokuša da se nametne kroz pripreme. S jedne strane razumljivo, kako bi ostao u trenažanom procesu i spreman dočekao eventualni poziv nekog kluba, ali sa druge pitanje koliko će prilika dobiti, jer se od 23. aprila nijednom nije pojavio na terenu.

U međuvremenu, Andrija Pavlović razmatra opcije za nastavak karijere u inostranstvu ili Srbiji, a isto radi i Pantić, koga je želela Vojvodina, međutim, više – ne.

Tačno je da smo bili zainteresovani za dovođenje Pantića, ali do pre sedam dana, kad smo odustali od te namere. Već doveli tri vredna pojačanja i nastavljamo da radimo na tome. Očekujem da će u naš tim uskoro stići još minimum dvojica igrača“, istakao je Sportskom žurnalu Dragoljub Zbiljić, predsednik novosadskog superligaša.


tagovi

Marko ŽivkovićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara