Devet minuta oluje u Londonu: Nemojte misliti da je Arsenalovoj agoniji kraj (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.12.19. | 23:02

Tobdžije jesu pobedile Vest Hem, ali opet nisu oduševile – 3:1

Moralo je i to da se desi. Agonija je trajala tačno 64 dana, a gurnuta je u drugi plan za devet minuta. Navijači Arasenala misle i da je okončana, mada su njihovi miljenici opet prikazali igru ispod svake kritke u prvom, a fantastičnim preokretom sredinom drugog poluvremena gostovanja Vest Hemu nagovestili da su makar prevazišli rezultatsku krizu. Igračka ostaje, iako će se posle malog londonskog derbija ostrvski mediji raspredati kako su Tobždije gruvale u trenutku kad se činilo da nijedno đule ne mogu da ispale – 3:1 na zavaranju 16. kola Premijer lige.

Konačno osmeh na licu Fredija Ljungberga. Posle mrve protiv Noriča i poraza od Brajtona na Emiratima, pa i nestvarnog početka utakmice na Olimpijskom stadionu – tokom zagrevanja ostao bez Beljerina, a već u prvom delu i bez Tirnija, zbog povrede, možda i loma ruke – privremeni nasledinik Unaja Emerija očigledno je uradio nešto značajno u pauzi dva poluvremena, pokrenuvši tim koji je skoro sat vremena bio izgubljen u prostoru i vremenu. Što bi se reklo, nije znao gde udara, a onda su pojedini Arsenalovi igrači ostavili utisak da im je dozlogrdilo da ih mediji razvlače kao nesposobnjakoviće. Odgovor je bio brutalan: prvenac Gabrijela Martinelija u prvom prvenstvenom startu za klub, premijerni pogodak Nikole Pepea iz igre u Engleskoj i pečat Pjera Emerika Obamejana. Taman da reporteri zarone u arhivu i pronađu podatak kad je tim sa Emirata prethodno nekog dobio u borbi za bodove. A bio je 6. oktobar kad je savladao Bornmut. U međuvremenu samo stresna završnica susreta Lige Evrope sa Gimaraišom i onda ovda devetominutna oluja.

Izabrane vesti

Sam preokret nije bio toliko u igru, koliko u stavu, energiji, odlučnosti da se nešto promeni. Najbolji dokaz da jeste ponudio je podatak kako je u gost u prvom poluvremenu samo četiri puta dotakao loptu u kaznenom prostoru Čekićara i nijedan šut u okvir gola Martina, da bi naredna tri završila u mreži. Kao nekad, u vreme zlatne ere Arsena Vengera, Arsenal je igrao brzo i lepršavo tih desetak minuta. Kad je završio posao stao je. Pre toga kao da nije ni igrao.

.

A u sve probleme koje ima deluje da je u pitanju incident i da će teško neštio drastično da se promeni u ekipi koja je na poslednjih 27 gostujućih utakmica u Premijer ligi samo dvaput sačuvala mrežu netaknutom. Arsenal i dalje deluje kao izuzetno ranjiv tim, Vest Hem je konfuziju u odbrani rivala obilato koristio, pretio na različite načine i bilo je samo pitanje kako će savladati Lena. Učinio je to Anđelo Ogbona i delovalo je u 38. minutu i daleko boljeg utiska ostavljenog u prvom čak i početkom drugog poluvremena, da sastav Manuela Pelelgrinija kontroliše i igru i rezultat.

Sve do tih devet minuta oluje na Olimpijskom stadionu. Odoše sva tri boda na Emirate. Napokon.

PREMIJER LIGA – 16. KOLO

Subota

Everton – Čelsi  3:1 (1:0)
/Rišarlison 5, Kalvert-Luin 49, 84 – Kovačić 52/

Totenhem - Barnli 5:0 (3:0)
/Kejn 4, 54, Moura 9, Son 32, Sisoko 74/

Votford - Kristal Palas 0:0

Bornmut - Liverpul 0:3 (0:2)
/Okslejd Čembrlejn 35, Keita 44, Salah 54/

Mančester Siti - Mančester junajted 1:2 (0:2)
/Otamendi 85 - Rašford 23, Marsijal 29/

Nedelja

Njukasl - Sauthempton 2:1 (0:0)
/Šelvi 68, Fernandez 87 - Ings 52/

Norič - Šefild junajted 1:2 (1:0)
/Teti 27 – Stivens 49, Baldok 52/

Aston Vila - Lester 1:3 (1:2)
/Griliš 45+2 – Vardi 20,75, Iheanačo 41, Evans 49/

Brajton – Vulverhempton  2:2 (2:2)
/Mopaj 34, Proper 36 – Žota 28, 44/

Ponedeljak
Vest Hem - Arsenal 1:3 (1:0)
/Ogbona 38 - Martineli 60, Pepe 66, Obamejan 69/

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara