Devet novajlija na spisku Argentine: Debituje Garnaćo, pozvan vezista Intera sa 25 minuta, vratio se Lo Selso

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.03.23. | 15:37

Svi koji su osvojili titulu u Dohi su prisutni

Svi šampioni sveta – prisutni. A kao nagrada i(li) nagoveštaj kome bi mogla da pripadne glavna uloga u trenucima kad zlatna generacija predvođena Lionelom Mesijem siđe na scene stigli su pozivi na još devet adresa pred prve mečeve aktuelnog prvaka sveta u 2023.

Selektor Lionel Skaloni je za martovske provere sa nejakim rivalima kao što su Panama i Kurasao pozvao sve mome koji su u Kataru postali prvaci planete, i dodao im devetoricu novih snaga. Među njima najviše pažnje privlači Alehandro Garnaćo (18), levokrilni vezista Mančester junajteda kome će to biti debi za seniorski tim južnoameričke selekcije. Garnaćo je u poslednje vreme počeo sve više da dobija poverenje trenera Erika ten Haga, u sredu je postigao i gol vredan preokreta nad Vest Hemom za plasman u četvrtfinale FA kupa, a ovosezonski učinak obogatio je sa pet pogodaka i šest asistencija za Crvene đavole.

Izabrane vesti

U reprezentaciju se vratio Đovani lo Selso, koji je Mundijal propustio usled povrede (i dalje ne igra), nova lica su još 20-godišnji vezista Maksimo Perone, zimski novajlija Mančester Sitija iz Veles Sarsfilda (plaćen 11.000.000 evra), istu poziciju pokriva i 18-godišnji Fakundo Bonanote (prešao iz Rosario Sentrala Brajton za 6.000.00 evra), 17-godišnji vezista Valentin Karboni iako je skupio samo 25 minuta u dresu Intera,

Tu su i nešto stariji Nikolas Gonsales, špic Fjorentine (ima 21 meč i tri gola za državni tim), desno krilo Emilijano Buendija (26), koji je prošle godine debitovao pod zastavom, te njegov vršnjak, štoper Udinezea, Nauen Peres (jedini meč dosad odigrao u septembru).

Možda je najveće iznenađenje što je, makar i na preliminarnom spisk, Lautaro Blanko, levi bek Elćea, ubedljivo najlošijeg tima Primere. U pitanju je bivši član Rosario Sentrala, letos kupljen za skoro 2.000.000 evra, ostavljen na pozajmici u Argentini, a zimus preseljen u Alikante gde je dosad odigrao šest mečeva i asistirao Ezekijelu Ponsu za 1:1 na gostovanju Kadisu.

Na spisku Argentine se nalaze: Golmani: Franko Armani (River), Heronimo Rulji (Ajaks), Emilijano Martines (Aston Vila);

Defanzivci: Huan Fojt (Viljareal), Gonsalo Montijel (Sevilja), Nauel Molina (Atletiko Madrid), Neuen Peres (Udinese), Herman Pecelja (Betis), Kristijan Romero (Totenhem), Nikolas Otamendi (Benfika), Lisandro Martines (Mančester junajted), Nikolas Taljafiko (Lion), Markus Akunja (Sevilja), Lautaro Blanko (Elće);

Vezisti: Leandro Paredes (Juventus), Gvido Rodriges (Betis), Enco Fernandes (Čelsi), Maksimo Perone (Mančester Siti), Ezekijel Palasios (Leverkuzen), Rodrigo de Pol (Atletiko Madrid), Fakundo Bonanote (Brajton), Tijago Almada (Atlanta), Đovani lo Selso (Viljareal), Aleksis Mekalister (Brajton), Anhel di Marija (Juventus), Anhel Korea (Atletiko Madrid), Emilijano Buendija (Aston Vila), Valentin Karboni (Inter), Lionel Mesi (PSŽ), Paulo Dibala (Roma);

Napadači: Lautaro Martines (Inter), Hulijan Alvares (Mančester Siti), Alehandro Garnaćo (Mančester junajted), Nikolas Gonsales (Fiorentina) i Alehandro Papu Gomes (Sevilja).

Prvi meč Argentine u novoj godini na programu je 23. marta protiv Paname na Monumentalu, dok će pet dana kasnije uslediti provera sa Kurasaom u Santjago del Esteru.


tagovi

Lionel SkaloniAlehandro Garnačođovani Lo Selsofudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara