Dorlan Pabon (Foto: AFP)
Dorlan Pabon (Foto: AFP)

Deža vi u Kolumbiji: Ponovo minimilac Atletiko Nasionala i ponovo Dorlan Pabon (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 06:38

Verdolagosima se ispunila želja, dobili su reprizu

U utakmici odigranoj drugog juna na Atanasiju Žirardotu, Atletiko Nasional savladao je Agilas pred svojim navijačima golom Dorlana Pabona u 24. minutu (1:0). Večeras su isti timovi ponovo delili megdan, a Verdolagosi su slavili i na gostovanju, ponovo minimalcen i ponovo pogotkom Pabona - 1:0.

Da li su radile neke vradžbine, teško da ćemo ikada saznati, ali prosto je neverovatno da su u tri dana Atletiko Nasional i Agilas odigrali dva gotovo identična meča.

Izabrane vesti

Kao i drugog juna, Agilas je imao loptu daleko češće u svojim nogama. U prvom meču je posed bio 70-30 odsto na stranu Agilasa, večeras 68-32 odsto. Ponovo je tim Lukasa Gonzalesa imao i više šuteva. Na gostovanju je taj odnos bio 15-12 u njegovu korist, večeras 23-15. U oba navrata je Atletiko slavio...

Ovim trijumfom sastav iz Medeljina je nastavio da uhodi Petroleru na vrhu tabele, pošto obe ekipe posle četiri kola imaju po osam bodova u Grupi A kolumbijske Aperture. Agilas je na dnu sa bodom, treći je Pasto sa tri.

Gol odluke pao je u 30. minutu i to sa kreča. Sudija je gledao VAR, ustanovio da je bilo materijala za najstrožu kaznu (igranje rukom), a 35-godišnji Pabon je preuzeo odgovornost. Bunili su se domaći igrači, trajala je gužva nekoliko minuta, ali bivši igrač Valensije je bio neumoljiv. Stavio je loptu na kreč i zakucao u mrežu Gonzalesove čete.

U finišu susreta su gosti ostali sa igračem manje, kada je Bangero zaradio direktan crveni karton, ali su uspeli da sačuvaju višak u poslednjih 10ak minuta.

KOLUMBIJSKA APERTURA, KVADRANGULAR – 4. KOLO

Nedelja

Independijente – Čiko 0:0

Miljonarios – Amerika Kali 2:1 (0:0)

/Uribe 45, Katano 83 – Ramos 42/

Ponedeljak

Agilas - Atletiko Nasional 0:1 (0:1)

/Pabon 30p/

Petrolera - Pasto 1:0 (0:0)

/Saldana 71/



tagovi

Atletiko NasionalAgilasKolumbija 1Dorlan Pabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara