Di Frančesko (© twitter.com/CagliariCalcio)
Di Frančesko (© twitter.com/CagliariCalcio)

Di Frančesko promovisan, plata 1.500.000 evra, cilj Evropa

Vreme čitanja: 1min | pon. 03.08.20. | 11:13

Ugovor do 2022.

Nova sezona – novi trener. Samo što se završila Serija A, smenio je Kaljari šefa stručnog štaba i već postavio novog, pa će u naredni takmičarski ciklus ući sa Euzebiom di Frančeskom.

Stručnjak iz Peskare na klupi je zamenio Valtera Zengu, koji se „zakačio“ sa rukovodiocima kluba, pa je ostanak na Sardenja areni bio nemoguć. Umesto njega, Uprava je kontaktirala sa bivšim strategom Sasuola, Rome i Sampdorije i s njim brzo postigla dogovor, ozvaničen u formi ugovora do leta 2022.

Izabrane vesti

Od Di Frančeska se očekuje da Kaljariju vrati napadački stil kakav ga je krasio jesenas, dok je ekipu vodio Ronaldo Maran i kad je predstavljao najprijatnije iznenađenje lige. Prema pisanju Gazete, Euzebio di Frančesko će fiksno inkasirati 1.500.000 evra, dok će se bonusu aktivirati za slučaj da sa Kaljarijem izbori plasman u evropska takmičenja.

Euzebio di Frančesko neguje ofanzivan fudbal, što je demonstrirao u Sasuolu, rad na Mapei stadionu preporučio ga je Romi, s kojim je 2018. stigao do polufinala Lige šampiona, tako što je eliminisao Barselonu. Naredne sezone je smenjen posle eliminacije od Porta u osmini finala elitnog kupa. Poslednji posao bio mu je u Đenovi, ali je potrajao samo osam utakmica, na kojima je ostvario tek dve pobede i pretrpeo šest poraza.



tagovi

Euzebio di Frančesko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara