Alvaro Morata (©reuters)
Alvaro Morata (©reuters)

Dibala i Murinjo zovu Moratu u Rim: Čeka se Atletikovo “da“ uz dogovor o formuli

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.07.23. | 13:25

Španac nema ništa protiv transfera, ali Roma nema baš previše novca za ovaj izdatak

Teška povreda ligamenata kolena odvojiće Tamija Ejbrahama od terena narednih devet meseci sigurno, zbog čega su u Romi prinuđeni da definitivno potraže rešenja u napadu.

Velika želja je Đanluka Skamaka iz Vest Hema sa kojim navodno već postoji načelni dogovor, ali Vučica želi da ovog leta osveži napad sa dvojicom centarfora. Razlog tome je mizeran učinak Andree Belotija koji nije postigao gol u Seriji A tokom prošle sezone, koju je završio sa samo četiri recke u ostalim takmičenjima. Jednostavno, Žoze Murinjo želi napadače koji mogu da tresu mreže, Beloti se nije pokazao kao pravi izbor i zato se Posebni okrenuo Alvaru Morati.

Izabrane vesti

Španac je ponovo na izlaznim vratima Atletika, samo što bi ovog puta moglo da bude za stalno. U operaciju njegovog dovođenja uključio se i njegov bivši saigrač iz Juventusa Paulo Dibala, koji je rekao lepe reči o Rimu, klubu i Murinju.

On navodno nema problem sa tim da dođe, čak se pominje da je Roma spremna da ponudi četvorogodišnji ugovor težak 4.500.000 evra po sezoni, bez obzira na to što bi u Atletiku mogao da zarađuje i 6.000.000. To je manja prepreka od dogovora sa Rohiblankosima koji se još traži.

Velika misterija bila je Moratina otkupna klauzula. Prvo se pominjalo nerealnih 12.000.000 evra, što je Roma bila spremna da aktivira odmah, međutim istina je da ista duplo veća 25.000.000 evra. Zbog toga Vučica pregovorima želi da pristupi tako da bi ubacila određene klauzule, možda čak i pozajmicu uz pravo ili obavezan otkup...

Sve će zavisiti od volje Atletika, a pre svega Čola Simeonea da se odrekne napadača u kojeg veruje.


tagovi

Alvaro MorataLetnji prelazni rok 2023RomaAtletiko Madrid

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara