(©Reuters)
(©Reuters)

Dibu Martinez o Mesiju, večitoj zahvalnosti Di Mariji i najvažnijoj odbrani u istoriji Mundijala

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.02.23. | 11:53

„Rekao sam Leo da neki trofej za Igrača utakmice ostavi i za nas sirotinju“, kaže golman Argentine

Argentinci još uživaju na lovorikama koje su zaslužili u Kataru. I tek polako se vraćaju u pravu formu u klubovima, što je sasvim normalno za igrače koji su doživeli takvo emotivno pražnjenje kakvo je osvajanje Mundijala.

Golman Emilijano Martinez, čuvar mreže Aston Vile, već sada razmišlja o martu, kada će se tim Argentine ponovo okupiti i zaigrati dve utakmice na Monumentalu u Buenos Ajresu. Jasno je šta očekuje da će biti...

Izabrane vesti

Ne mogu da dočekam da ponovo igram za Argentinu. Pričamo stalno o tome kako će izgledati ti mečevi kod kuće. Svi su već nestrpljivi da odu i da istrče pred naše navijače“, pričao je Dibu Martinez za ESPN.

Naravno, šta bi drugo još tema bila do – Mundijal. Ispričao je golman Argentine neke zanimljive detalje i njegova viđenja finala sa Francuskom.

„Pričao sam sa Mesijem posle trijumfa, rekao sam mu da se nadam da ovo nije njegov poslednji Mundijal. Dugo mu je trebalo da osvoji prvi trofej sa reprezentacijom, a onda je vezao tri. Zašto onda ne bi nastavio? Kada vam se jednom vrata otvore, morate da prođete kroz njih. Mislim da Leo ima još mnogo toga da da Argentini“.

Nikada Martinez nije krio koliko se divi Mesiju i koliko mu je zahvalan na podršci i svemu što je doživeo od njega otkako je postao reprezentativac.

„Bili smo pravi tim u Kataru, sva desetorica ispred mene na terenu su davala maksimum. Jedino što sam morao jednom Mesiju da kažem da prestane da osvaja trofeje za Igrača utakmice, da ostavi nešto i za nas sirotinju“.

Još jedan igrač kojeg Martinez izdvaja je Di Marija.

„Svakom timu su potrebni igrači koji istupe kada je najteže. Recimo, Mekalisteru sam aplaudirao s gola kako je igrao u finalu, pogotovo kada je Di Marija izašao. A, Anhela moram da istaknem kao našeg najboljeg igrača protiv Francuske. Nije mu bilo lako, jer nije igrao u četvrtfinalu i polufinalu. On je naš ključni igrač u finalima. Odlučio je meč za trofej na Kupu Amerike, bio sjajan u Finalisimi na Vembliju, a onda je bio najbolji u finalu u Kataru. Zbog svega ću mu doživotno biti zahvalan“.

Osvrnuo se Martinez i na odbranu u 123. minutu, kojom je sprečio Kolo Muanija da donese trofej Francuskoj. Po mnogima, ovo je najvažnija odbrana u istoriji Svetskih prvenstava.

„Sve se brzo odigralo. Dubinska lopta je prošla idealnom putanjom između Otamendija i Pecele i došla do Kolo Muanija usred šesnaesterca. Rešio sam da ga napadnem dijagonalno, da mu skratim ugao i usmerim ga na šut ka prvoj stativi. Ispružio sam nogu, ruku, ukrotio telo da ako me lopta pogodi, da se odbije nazad u teren. A, nekada vam je potrebno i malo sreće. Kada se sve završilo, rekao sam da je bila sjajna utakmica, najbolja koju sam odigrao u karijeri“, zaključio je Emilijano Martinez


tagovi

Emilijano Martinezfudbalska reprezentacija ArgentineAnhel Di MarijaLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara