Etore Mesina (Star sport)
Etore Mesina (Star sport)

Digla se frka i u italijanskoj košarci, prepucavaju se Virtus i Olimpija

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 00:23

Tenzije u finalnoj seriji plej-ofa

Možda je kod nas i u Grčkoj najgore kada je u pitanju atmosfera u klupskoj košarci ali i u drugim zemljama letnje plej-of temperature dovedu glave do usijanja. Frka se digla i u italijanskoj košarci. Za titulu se bore Olimpija iz Milana i Virtus iz Bolonje a atomsfera je sve vrelija.

Virtus je večeras preživeo prvu meč loptu Olimpije i smanjio na 2:3 u seriji. Sjajni Toko Šengelija i iskustvo Belinelija i Teodosića su sprečili Milaneze da se u Bolonji okite šampionskim peharom i svrgnu najvećeg rivala sa trona.

Izabrane vesti

Odnosi između dva kluba odavno nisu dobri a posle večerašnjeg meča će biti još gori. Gazda aktuelnog šampiona Masimo Zaneti je posle pobede svog tima prozvao trener protivničkog tima Etorea Mesinu.

„Prvo, ovo su najbolji navijači u Italiji. Drugo, zajedno se borimo sami protiv svih. Pobedili smo uprkos suđenju. Vreme je da se prekine sa psihološkim pritiskom Olimpije i Etorea Mesine. Večeras smo vratili ponos. U poslednjem meču u Milanu nismo bili dobri. Danas smo pokazali ko smo i da smo ravnopravni. Ovo je pravi Virtus“, rekao je Zaneti.

Još prošlog leta su iz Bolonje stizale prozivke da im Olimpija otima igrače na tržištu i da ih preplaćuje. Tvrdili su da milanski klub nemilosrdno koristi veću finansijsku moć.

Sa druge strane, Olimpijin trener Etore Mesina se takođe žalio na suđenje večeras?!

„Imali smo šansu da zadržimo vođstvo i da pobedimo. A onda nam je dva minuta pre kraja dosuđena tehnička greška koja je presudila. Sudije su imale dva različita kriterijuma i štitile Vortusove igrače. Za razliku od Nikola Melija“, rekao je Mesina.

Šesti meč u seriji se igra u subotu u Milanu.


tagovi

Olimpija MilanoMasimo ZanetiEtore MesinaVirtus Bolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara