Foto: Starsport
Foto: Starsport

Dika Stojanović: Ovo više nema veze sa sportom, nadam se da će UEFA biti nemilosrdna

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 12:30

Direktor reprezentacije Srbije ne skriva razočaranje zbog formiranja Superlige

Odluka 12 klubova iz evropskog vrha da kreiraju Superligu, takmičenje isključivo za odabrane, izazvala je reakcije brojnih fudbalskih radnika, a sebičan potez fudbalskih giganata nije ostavio ravnodušnog ni Stevana Diku Stojanovića, direktora reprezentacije Srbije, nekadašnjeg golmana Zvezde koji se kao kapiten sa crveno-belima popeo na kontinentalni tron.

Stojanović je uz opasku "sektaši" vidno razočaran potezom osnivača Superlige počeo rezime aktuelnih dešavanja na međunarodnoj sceni u razgovoru za Sport klub.

Izabrane vesti

"Bruka, sramota. Bože, šta rade ljudi… Kako ih nije stid? Stalo im je do 350.000.000 evra, pritom su milijarderi?! Fudbal i definitivno prestaje da bude fudbal, to više nema veze sa sportom. Biznis, biznis, ništa drugo. Fudbalu, dragi, veliki, najveći, zar si i ovo dočekao", zapitao se Stojanović.

Realizacija projekta Superlige od fudbala bi napravila sport samo za privilegovane i ugrozila funkcionisanje svih ostalih klubova i takmičenja na Starom kontinentu.

"Pročitao sam da se UEFA protivi takvom scenariju i da je izričito protiv ovakvog razvoja događaja, preteći da će Superligašima da zabrani učešće u bilo kojem domaćem takmičenju, kao i na evropskom nivou, dok bi igračima moglo da bude uskraćeno pravo da zauzmu mesto u državnim selekcijama, što je pravi, odgovarajući, rekao bih i logičan odgovor. U svemu me je privukao i stav Premijer lige, u kojem je oštro osuđen koncept Superlige, gde se naglašava da bi on uništio snove klubova širom Ostrva i Evrope da će njihov tim u nekom trenutku moći da se popne na vrh i igra protiv najboljih. Osude su sa svih strana, Aleks Ferguson, nekadašnji trofejni menadžer Mančester junajteda je, smatram, bio najdirektniji, za sve što se sad dešava upotrebio je adekvatnu reč: kriminal. Kazneno delo protiv fudbala! Kad to kaže legenda… Sve ovo liči na firmu u kojoj postoji gazda, čiji je kapital unutra, a radnici bi za sve da se pitaju. UEFA će, nadam se, biti nemilosrdna“, zaključio je Stevan Dika Stojanović.


tagovi

Stevan Stojanovićsuperliga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara