Žestok udarac za Superligu: Dortmund neće, Bajern se premišlja, PSŽ visi zbog Kelaifija, učešće odbijaju i planirane zamene...

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 11:54

Rat se rasplamsava...

Dok mnogi uvijaju, vrdaju, odlažu, čekaju da vide u kom će pravcu otići rat na realciji UEFA&FIFA - SLCo (kompanija koja organizuje Superligu), čelnici Borusije iz Dortmunda nastupili su glasno i jasno. I pre svega hrabro: Nećemo u Superligu!

Hans Joakim Vacke i ostali poglavari sa Vestfalena možda nisu imali "potpunu slobodu odlučivanja", jer navijači imaju ogroman uticaj na funkcionisanje kluba iz Dortmunda (njihov eventualni bojkot koji bi se nakalemio na krizu izazvanu pandemijom koronavirusa izazvao bi ozbiljnu krizu u klubu), ali ovakav potez svakako je vredan svakog poštovanja.

Izabrane vesti

"Članovi odbora Evropske asocijacije klubova (ECA) okupili su se u nedelju uveče na virtuelnij konferenciji i potvrdili da odluka Odbora od prošlog petka i dalje važi. Ta odluka podrazumeva da klubovi žele da nastave sa sprovođenjem planirane reforme Lige šampiona od 2024. godine. Članovi Odbora ECA jasno su izneli svoje mišljenje da ne žele Superligu", naveo je prvi čovek Borusije Hans Joakim Vacke.

On nije pojedinačno navodio koji su klubovi u pitanju, ali nije propustio priliku da navede kako su oba Nemačka kluba zastupljena u Odboru (Dortmund i Bajern) zastupala iste statove. U prevodu, Vacke veruje da je i Bajern protiv Superlige, međutim pojedini mediji spekulišu da se Bavarci zapravo još nisu definitivno odlučili i da bi lako mogli da se predomisle u korist novog takmičenja. U neku ruku i njima su problem navijači, odnosno pravilo koje je na snazi u Nemačkoj - "50+1". Pobuna članova kluba mogla bi da im napravi problem.

Sa dva najveća nemačka kluba van Superlige i Pari Sen Žermenom koji je trenutno takođe van te priče zbog svog prvog čoveka Nasera Al Kelaifija (član izvrnog komiteta UEFA, tela koje preti da bi Mundijal u Kataru, njegovoj domovini, mogao da propadne zbog novonastale situacije), jasno je da Superliga mnogo gubi. Možda čak i superiornu poziciju u ovom ratu.

Nedugo pošto se o svemu raščulo procurelo je da su organizatori Superlige spremili zamene ukoliko se PSŽ i Dortmund ne predomisle. Navodno, to je trebalo da budu Porto i RB Lajpcig, ali onda se i Red Bul oglasio, pobravši nove simpatije navijača: Ni mi nećemo u Superligu!

Nije prošlo punih sat vremena, evo ga i Porto: Hvala, ali ne hvala.

Naposletku, na istom talasu, engleski mediji proturili su informaciju kako ni Mančester Siti, odnosno Čelsi nisu rado prihvatili ulazak u novu elitnu ligu, ali "da su se uplašili kako bi nadalje funkcionisali ako svi ostali prihvate", te su ipak rekli - da.

Rad da se pridruži eliti bio je ruski Zenit, ali nije smeo to da uradi zbog generalnog sponzora Gasproma, koji je naklonjen Uefi kao jedan od njenih najjačih sponzora...

Deluje da se bitka rasplamsava, ništa još nije gotovo...



tagovi

Liga šampionaEvropska Superliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara