Dušan Tadić (©MN Press)
Dušan Tadić (©MN Press)

Dileme nije bilo: Dušan Tadić novi kapiten Orlova

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.03.21. | 16:16

"Toliko je teška odluka bila, da sinoć nisam mogao da spavam", ironičan je Dragan Stojković povodom izbora novog vođe tima

Nije bilo iznenađenja u izboru novog kapitena fudbalske reprezentacije Srbije. Posle Aleksandra Kolarova, tu čast dobio je Dušan Tadić.

Neće sutrašnja utakmica sa Republikom Irskom biti prva u kojoj će sjajni vezista Ajaksa nositi traku oko ruke, pošto je već imao ulogu zamenika i u odsustvu Kolarova predstavljao produženu ruku selektora na terenu.

Izabrane vesti

Ranije Ljubiše Tumbakovića, a sada će instrukcije dobijati od Dragana Stojkovića.

"Toliko je teška odluka bila, da sinoć nisam mogao da spavam. Naravno da je laka odluka, Dušan Tadić je naš kapiten i tu ništa nije sporno. Za mene su svi igrači figurativno kapiteni, on će biti jedan od predvodnika, nosi lep dres na leđima i mislim da je dovoljno kvalitetan igrač da bude kapiten", istakao je novi selektor Orlova.

SREDA, 20.45: (1.72) SRBIJA (3.50) IRSKA (5.40)

Tadić je Stojkovićevu odluku skromno prokomentarisao.

"Mislim da kod nas previše pridajemo značaja toj kapitenskoj traci. Mislim da morate da obavljate zadatak, kao jedan od iskusnih igrača naravano da je najveća odgovornost na meni. Nije bitno ko će da nosi traku, svi nosimo odgovornost i svi ćemo biti kapiteni".

Iskusni vezista kapiten je i u klubu iz Amsterdama, za koji ove sezone igra u fantastičnoj formi. Očekuje se da tako bude i narednih dana u dresu nacionalnog tima, protiv Irske, Portugala i Azerbejdžana.

"Mislim da se ta reč forma stalno spominje, a ja više verujem u konstatnost. Uvek treba da težiš da budeš na određenom nivou, moraš da budeš konstantan, da se dokazuješ. To moderan fudbal zahteva od tebe i nikad ne smeš da se opustiš", naglasio je Tadić.

Upitan je Tadić i da se osvrne na novog selektora, a Piksi mu je uleteo u reč.

"Hajde da te čujem sad, pa da ti odmah uzmem traku", našalio se selektor i prepustio mikrofon igraču:

"Stvarno jako pozitivno, voleo bih da je neko snimio atmosferu sinoć. Od prvog momenta je mister hteo da nam ugradi to njegovo samopouzdanje, harizmu, šarm... Mislim da su svi to osetili. Upijamo i samo želimo da prenesemo njegove ideje na teren", rekao je Tadić.


tagovi

Dušan TadićDragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara