Federiko Dimarko (Reuters)
Federiko Dimarko (Reuters)

Dimarko u stilu Dejana Stankovića! Golčina posle koje je Inter morao da pobedi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.11.23. | 22:57

Defanzivac lobovao golmana Frozinonea skoro sa centra igrališta

Uživali su nekada Interovi navijači u evrogolovima srpskog veziste Dejana Stankovića. Umeo je Deki da pogodio gol i sa centra igrališta i sa svoje polovine kao protiv Šalkea ili Đenove a večeras je na te majstorije podsetio Federiko Dimarko.

Interov levi bek je postigao golčinu lobom sa 56 metara kojim je otvorio vrata za još jedan siguran trijumf Nerazura. Sa Meace je ispraćen Frozinone – 2:0.

Izabrane vesti

Interu je ovo bila četvrta uzastopna pobeda i održao je prednost od dva boda u odnosu na Juventus, a povećao bodovnu razliku ispred Milana i Napolija koji polako ispadaju iz šampionske trke.

Predvođen plejadom talentovanih igrača pozajmljenih od velikih klubova poput Soulea ili Rejnijera. Frozinone se u Milanu dobro držao u prvih pola sata. Iako je Inter više pretio, gosti su umeli da odgovore.

A onda je usledio momenat meča u finišu prvog poluvremena. Poznato je na Apeninima kakvu levicu ima Federiko Dimarko. Davao je sjajne golove u karijeri ali večeras je verovatno postigao najlepši. Povukao je loptu sa centra i onda raspalio fantastičan lob pod prečku Stefana Turatija, inače Interovog navijača koji je prošle sezone viđan i na tribinama sa tifozima Nerazura. Takav gol nije viđen još od igračkih dana Dejana Stankovića...

Tek što je počelo drugo poluvreme, Inter je „zaključao“ utakmicu. Tiram je iznudio penal koji je Čalhanoglu pretvorio u konačnih 2:0.

Imao je Inter šanse za 3:0, imao je i Frozinone za počasni gol ali se rezultat nije promenio i Nerazuri su upisali očekivana tri boda u noći koja će se pamtiti po veličanstvenom golu Interovog deteta Federika Dimarka.



SERIJA A - 12. KOLO

Petak

Sasuolo - Salernitana 2:2

/Torstvet 36, 53 - Ikvuemesi 5, Dija 17/

Đenova - Verona 1:0 (1:0)

/Dragušin 44/

Subota

Leče – Milan 2:2 (0:2)

/Sansone 66, Banda 70 – Žiru 28, Rejnders 35/

Juventus - Kaljari 2:1 (0:0)

/Bremer 60, Rugani 70 - Dosena 75/

Monca - Torino 1:1 (0:0)

/Kolpani 65 - Ilić 55/

Nedelja

Napoli – Empoli 0:1 (0:0)

/Kovalenko 90+1/

Fjorentina - Bolonja 2:1 (1:1)

/Bonaventura 17, Gonzales 48 penal - Zirkze 33 penal/

Udineze - Atalanta 1:1 (1:0)

/Valas 44 - Ederson 90+3/

Lacio - Roma 0:0

Inter - Frozinone 2:0 (1:0)

/Dimarko 43, Čalhanoglu 48 penal/




tagovi

Federiko Dimarko

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara