Din Henderson brani istorijsku tvrđavu! Kada si u Premijer ligi onda moraš da imaš vrhunskog golmana

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.07.22. | 17:13

Pozajmica iz Mančestera ne uključuje opciju otkupa, ali će Forest preuzeti njegovu kompletnu platu sa Old Traforda u iznosu od 6.000.000 evra

Francuski čuvar mreže Bris Samba prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih za povratak Notinegem Forsesta u Premijer ligu, ali je odmah po njenom završetku jasno stavio do znanja da će ovog leta napustiti klub, godinu dana pre isteka saradnje. Čelnici kluba sa Siti graunda ekspresno su krenuli u potražnju i odradili najbolji mogući posao angažovanjem rezervnog golmana Mančester junajteda - Dina Hendersona.

Henderson (25) je u Notingem stigao na jednogodišnju pozajmicu i trebalo bi da predstavlja jedan od osnovnih stubova ekipe Stiva Kupera. Odličnom strategu neophodan je kvalitetan tim za narednu sezonu, u kojoj je najvažnije pokazati stabilnost i sačuvati status premijerligaša kako bi nakon toga mogla da se izvrši dodatna nadogradnja. Da su u Notingemu to ozbiljno shvatili pokazuju dosadašnji koraci na tržištu. Pre Hendersona na Siti graund je stigao i nigerijski napadač Taivo Avonji iz Union Berlina za obeštećenje od 20.000.000 evra.

Izabrane vesti

"Apsolutno sam oduševljen što sam se pridružio tako fantastičnom klubu, sa neverovatnim navijačima i divnom istorijom. Želim da zahvalim menadžeru i vlasnicima Notingem Foresta na odličnoj prilici da igram za ovaj klub u njihovoj prvoj sezoni u Premijer ligi. Zaista sam uzbuđen što ću raditi sa svima u klubu, od menadžera, igrača i trenera golmana Denija Alkoka", rekao je Henderson.

Dvostruki prvak Evrope kao takav ovog leta deluje atraktivno za brojne igrače. Pored toga tu su i jasno vidljive ambicije da se napravi ozbiljan tim.

"Din je vrhunski golman i gladan je velikih prilika da nastavi da se dokazuje na najvišem nivou. Igrao je više puta u Premijer ligi, ali je takođe iskusio Ligu šampiona i međunarodni fudbal. Opet, Din je neko ko je privukao veliko interesovanje drugih klubova i mi smo oduševljeni što je izabrao Notingem Forest za naš povratak u Premijer ligi", rekao je Kuper.

Henderson je golmanski eksplodirao na njegovim pozajmicama u Šefild junajtedu između 2018. i 2020. godine. Prošle sezone je zabeležio samo tri nastupa za Mančester junajted, tako da se uželeo velike scene, a u Notingemu će definitivno imati novu priliku za dodatan iskorak u karijeri.

Pozajmica iz Mančestera ne uključuje opciju otkupa, ali će Forest preuzeti njegovu kompletnu platu sa Old Traforda u iznosu od 6.000.000 evra.


tagovi

Din HendersonLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara