Mislav Oršić (©Reuters)
Mislav Oršić (©Reuters)

Dinamo čeka pun stadion u Varaždinu: Čačić najavio “šareni” sastav

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.08.22. | 13:49

Hrvatska 1: Šampion gostuje večeras (20.00) povratniku u najbolje društvo u prvom meču četvrtog kola

Najteže su utakmice za favorite između dva evropska izazova. Dinamu revanš na Maksimiru protiv Ludogoreca znači evropsku jesen sigurno u Ligi Evrope, a nije daleko ni Liga šampiona. Misli Modrih usmerene su ka meču sa bugarskim prvakom (prvi meč su Zagrepčani rešil u svoju korist sa 2:1). Varaždin mora da se otalja danas (20.00) u prvom meču četvrtog kola šampionata Hrvatske.

Novi član elite je namučio prošle nedelje Hajduk (poraz 0:2). Dinamo ima tri trijumfa, a samo je jednom u poslednje četiri sezone šampion je startovao sa svim pobedama u prva četiri kola.

Izabrane vesti

Ne čeka nas nimalo lagan zadatak. Ako želimo ostati na čelu tabele, a želimo, onda moramo uzeti tri boda", rekao je trener Ante Čačić, prenosi portal germanijak.hr.

Najavio je strateg Dinama da će neke igrače da sačuva za revanš sa Luidogorecom u Zagrebu. Napadač Bruno Petković se nije potpuno oporavio, ali bi mogao da dobije mintažu, verovatno u nastavku meča.

"Drago mi je i što ćemo igrati u odličnom ambijentu, pred punim tribinama, biće nam to dodatan motiv", istakao je Čačić.

20.00: (7,75) Varaždin (5,10) Dinamo Z. (1,37)

U Varaždinu se opet traži karta više, Varaždinci su u prva tri kola najgledanija domaća ekipa, protiv Slavena i Hajduka gledalo ih je s tribina više od 10 hilajde ljudi. Večeras se očekuje i 15.000. Domaći trener Mario Kovačić veruje u još jednu hrabru igru svojih fudbaler, kao prethodne nedelje protiv Hajduka.

"Dinamo je nivo više od svih ostalih u ligi, 'dugu' klupu i moraćemo biti još bolji nego protiv Hajduka, dati rivalu još manje prilika da bismo nešto uradili. Verujem da možemo parirati Dinamu i iznenaditi”, optimističan je Kovačić.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

Dinamo je raspucan u šampionatu. Postiže u proseku četiri gola po meču, ali treba istaći da je imao lak raspored na startu, nije bilo duela sa timovima iz “velike četvorke”.

U pretprošlom šampionatu, Dinamo i Varaždin su odigrali bez pobednika - 2:2.

HRVATSKA 1 – 4. KOLO

Petak

20.00: (7,75) Varaždin (5,10) Dinamo Z. (1,37)

Subota

18.55: (1,80) Slaven (3,60) Šibenik (4,60)

21.00: (4,90) Istra (3,60) Osijek (1,75)

Nedelja

21.00: (2,50) Lokomotiva Z. (3,35) Rijeka (2,80)

Odloženo:

Hajduk - Osijek



tagovi

Hrvatska 1HrvatskaDinamo ZagrebVaraždin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara