(© Reuters)
(© Reuters)

Dinamo dobija top pojačanje za 500.000 evra: Brekalo se vraća na Maksimir

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 12:04

Čeka se samo zeleno svetlo iz Firence

Sva je prilika da će Dinamo dobiti sjajno pojačanje u nameri da odbrani titulu u Hrvatskoj. Koliko je grešio jesenas i dozvolio Hajduku da osvojio počasti vezane za prvi deo sezone, toliko se optimizam u taboru aktuelnog prvaka raširio usled informacije da bi na Maksimiru ponovo mogao da zaigra – Josip Brekalo.

Ta ideja rodila se pred kraj kalendarske 2023, a sad bi mogla da se realizuje, jer makar dve strane vide rešenje. Dinamo bi dobio igrača koji je za prilike u NHL-u odličan, a krilni fudbaler mogućnost da igra u kontinuitetu, ono što mu nije bilo omogućeno u dosadašnjem toku Serije A, pošto je na terenu proveo svega 504 minuta. Zato želi da ode, a prema saznanjima portala Germanijak poverio se bliskom okruženju i ljudima iz kluba da je njegov prvi izbor rodni Zagreb.

Izabrane vesti

Jedina prepreka realizaciji posla trenutno je Fjorentina. Ne zato to što ne želi da pusti Brekala, već što je u ovom času u kadrovskim problemima. Od igrača na krilnim pozicijama spala je samo na Žonatana Ikonea i Josipa Brekala, pošto je Niko Gonsales povređen, od pre neki dan u amulanti je i Rikardo Sotil, a Kristijan Kuame je otišao na Kup afričkih nacija i neće ga biti nekoliko sedmica. Zato Viola, iako isprva zainteresovan za saradnju sa Dinamom, odugovlači, makar dok joj se neko od igrača ne vrati ili dok ne pronađe zamene na tržištu, što bi moglo da potraje do kraja januara.

Dinamo je spreman da čeka, jer ionako nema takmičarskih utakmica u ovom periodu godine. Ekipa će uskoro na pripreme u Rovinj i vlada optimizam da bi do kraja meseca mogao da joj se pridruži Brekalo koji bi tako poboljšao šanse da se nađe na spisku selektora Zlatka Dalića za Prvenstvo Evrope u Nemačkoj.

„Razgovaramo i napredujemo u pregovorima. Postoji šansa da se Breklo vrati u Dinamo. Dečko ima želju da se to desi, baš kao i mi“, predočio je Sergej Jakirović, trener Modrih.

Za bivšeg fudbalera Volfzburga, koga je Fjorentina kupila prošlog januara za svega 1.700.000 evra, Dinamo je ponudio pozajmicu koju bi platio 500.000 evra, a da se u junu razmatra opcija kupovine. Posao jeste na čekanju, uz napomenu da Zagrepčani nisu jedini koji ga žele, pošto je interesovanje pokazala i Bolonja, sa kojim će se Ljubičasti sresti već 9. januara u prvenstvenom duelu.

Brekalo je ponikao na stadionu Maksimir, gde je odigrao samo 11 utakmica za prvi tim pre odlaska u Nemačku. Bilo je priča da bi mogao da se vrati prošle zime, ali je tad brža bila Fjorentina. Sad su druge okolnosti.


tagovi

Josip BrekaloFjorentinaDinamo ZagrebTransferiZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara