Dinamo izvisio za 6.000.000 evra, malena Gorica oduvala Bolonju i Ludogorec milionskim zahtevima

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.01.21. | 19:46

Vesti iz prelaznog roka u Hrvatskoj

Navikli smo već od zagrebačkog Dinama da svoje mlade igrače prodaje za ozbiljne sume. Zdravko Mamić je već godinama suvereni vladar balkanskog fudbalskog tržišta, čovek koji zna kako se prodaje za ozbiljan novac i koji ima kontakte sa najuticajnijim agentima i klubovima Evrope.

Prošle zime su Danija Olma prodali u Lajpcig za 21.000.000 evra plus bonuse, prošlog leta Joška Gvardiola u isti klub za 16.000.000 i debele bonuse, Pjacu u Juventus za 23.000.000, Benkovića u Lester za 14.500.000... Da i ne govorimo o nekadašnjim prodajama Modrića (Totenhem), Eduarda (Arsenal), Kovačića (Inter), Ćorluke (Mančester Siti)...

Izabrane vesti

Ali desi se i Dinamo da izvisi za prodaju koju je smatrao dobro i sigurnom. Jedan od većih talenata zagrebačkog kluba, vezista Antonio Marin je letos otišao na pozajmicu u ambicioznog italijanskog drugoligaša Moncu. Uz uslov da ga Monca otkupi za 6.000.000 evra kada odigra 20 mečeva sa makar po 30 minuta na terenu.

Ipak, Marin se u Monci nije snašao. Klub kojim rukovodi čuveni tandem Silvio BerluskoniAdrijano Galijani, a u kojem igraju neka poznata imena poput Marija Balotelija i Kevina Prinsa Boatenga je Marina posle šest meseci vratio Modrima. Mladi Hrvat je za polusezonu odigrao samo šest mečeva u Seriji B, jedan u kupu i sakupio ukupno mizernih 85 minuta na terenu u prvenstvu. Bilo je jasno da Monca ne računa na njega, a Dinamo je prihvatio da ga vrati šest meseci pre isteka pozajmice dok mu još više nije pala vrednost.

Marin će se priključio Dinamovom timu, trenira sa njima, ali je vrlo verovatno da se neće dugo zadržati i da sledi nova pozajmica ili prodaja.

A kao što smo od Dinama navikli na velike prodaje, u poslednje vreme je sve češći slučaj da i ostali hrvatski klubovi prodaju igrače za solidne pare u dobre lige i klubove. Rijeka, Osijek, Hajduk, Lokomotiva prave milionske prodaje, a sve ozbiljnije deluje i Gorica.

Klub za kojim se nekad vukla etiketa da je „menadžerski“, sada je na trećem mestu u HNL i važi za jedan od najbolje organizovanih u ligi. Ne plaćaju previše, ali im plate nikad ne kasne. Imali su ulagače iz Litvanije koji su doveli direktora Nikoličijusa i trenera Dambrauskasa. Njih dvojica su kasnije otišli u Hajduk, odnosno Ludogorec. Gorica je za njihovog mandata ulagala u neke mlade igrače koje su kasnije prodali za lepe pare. Bilo je tu i milionskih transfera (Atijemven u Dinamo za 2.650.000, Mija u Konju za 1.700.000 evra), a najskuplje pojačanje im je bio napadač Kristijan Lovrić iz Lokomotive kojeg su platili 500.000 evra.

Sada je Lovrić jedan od najboljih napadača lige i traže ga brojni klubovi. Bolonja je poslala ponudu za pozajmicu vrednu 500.000 evra uz mogućnost otkupa. Gorica je oduvala klub Siniše Mihajlovića zahtevom od 3.000.000 evra. Na sličan način je odbila i Ludogorec koji je nudio 800.000 evra za golmana Kristijana Kahlinu.

Inače, rekordna prodaja ove zime u hrvatskom fudbalu je odlazak Osijekovog štopera Anta Majstorovića u Šangaj za 3.310.000 evra, Rijeka je prodala Halilovića u Herenven za 1.500.000 evra i Štefulja u Dinamo za 1.000.000, dok je Dinamo prodao Karačića u Brešu za 1.000.000 evra.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Antonio MarinDinamo ZagrebGorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara