Izjednačenje Livaje
Izjednačenje Livaje

Dinamo je prošao i splitsku stanicu: Nema 4/4 protiv Hajduka, ali ima otvoren put ka tituli (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.05.21. | 22:13

Hajduk u nadoknadi pogodio prečku – 1:1

Sve navodi na zaključak da će Dinamo nastaviti dominaciju hrvatskim fudbalom. Osvojili su Modri 14. naslova u poslednjih 15 sezona – samo ih Rijeka 2017. osujetila – a deluje da niko ne može da ih zaustavi na putu ka još jednom peharu, pošto je sastav Damira Krznara preživeo i gostovanje Hajduku u odloženoj utakmici 22. kola.

Na Poljudu je bilo 1:1, pa lider uoči završna četiri kola ima sedam bodova više od najvećeg izazivača Osijeka i, realno, teško je očekivati da prednost ispusti, koliko god ga tim Nenada Bjelice pritiskao tokom prvenstva.

Izabrane vesti

U najvećem derbiju hrvatskog fudbala gosti su poveli već u 16. minutu, tako što je Bruno Petković ukrao loptu Marku Fosatiju na levom krilu centrirao na glavu Lovru Majeru, a „desetka“ gostiju prevarila Marina Ljubičića. Hajduk je procentualno imao više loptu u nogama i šuteva na gol, da bi tek pred kraj prvog dela, u nadoknadi, matirao Dominka Livakovića. Učinio je to Marko Livaja tek drugim golom otkako se vratio u hrvatski fudbal.

Tako je ostalo do kraja, iako je sastav Paola Tramezanija i u drugom delu stvorio zrelije šanse i preko Dimitriosa Dijamantakosa u nadoknadi uzdrmali prečku. Ako im je za utehu bar nisu pretrpeli četvrti uzastopni poraz od velikog rivala ove sezone. Dinamo je u septembru slavio u Splitu 2:1, na Maksimuru je pred kraj januara bilo 3:1, pre deset dana u glavnom gradu Zagreba 2:0, a sad 1:1. Da je i ovo dobio ispisao bi novu stranicu fudbala u Hrvatskoj, jer se nikad nije desilo da u istoj sezoni dobije Hajduka četiri puta.

Neće mnogo mariti Modri za to. Titula im je prioritet. Na dohvat ruku im je.




tagovi

Hajduk SplitDinamo ZagrebHNLMarko LivajaLovro Majer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara