Dinamo je u dubiozi, a Vlasi nisu lak zalogaj

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.10.18. | 12:45

Crveni psi zasad imaju užasnu sezonu i nalaze se na dva mesta od dna tabele

Sa Rumunima nikada nije dosadno.  U petak frka oko Žulija Baptiste, danas u centru pažnje ponovo kontroverzni Điđi Bekali. Da ne pričamo o situacijama iz prošlosti koje su mahom u vezi sa drugoligašima. Ima takvih priča koliko hoćete.

Nego, 12. kolo tamošnje prve lige zatvaraju Dinamo Bukurešt i Dunarea Kalaraši (20.00). Ako ste mislili da igrate keca - oprez. Istina, kvota nije loša, ali razloga da izbegnete keca svakako ima, a možda čak i ceo par. 

Izabrane vesti

Zašto?

PrvoDinamo zasad ima užasnu sezonu i nalazi se na dva mesta od dna tabele. Crveni psi su zabeležili četiri poraza na poslednjih pet mečeva u ligi i očigledno je da su u teškoj dubiozi...

Drugo, Kalaraši je prošle sezone završio na prvom mestu Lige 2 sa samo dva boda ispred Hermanštata i donekle je i logično što je danas autsajder. Ipak, gosti su odlično otvorili novu sezonu - naravno, u skladu sa apetitima novog prvoligaša - trenutno su deveti i koliko-toliko u igri za gornju polovinu tabele, iako igraju promenljivo.

Treće, da popularni Vlasi - nadimak fudbalskog kluba Dunarea zbog vlaškog naroda koji je naseljen u gradu Kalaraši duž Dunava u jugoistočnoj Rumuniji - nisu za potcenjivanje najbolje govori podatak da su već otkinuli bod aktuelnom šampionu Klužu, a dobijali su ili bar namučili mnoge koji su proglašavani za favorite pre duela sa njima.

Četvrto, Dinamo je pre desetak dana promenio trenera. Klaudijua Nikuleskua nasledio je Mirčea Rednik koji je četvrti put preuzeo tim iz Bukurešta. Ovo bi moglo da deluje kao šok-terapija, ali sveopšti haos sigurno je loše uticao na psihu igrača.

Ovi timovi se dosad nisu sastajali, ali sudeći po tome kako igraju u poslednje vreme možda nije loše probati sa tipom 0-2 gola. Kec bi zaista trebalo izbeći...

RUMUNIJA 1 - 12. KOLO: 

Petak

Voluntari - Konkordija 4:0 (2:0)
/Armas 22, Gadze 33, Kapatana 46, Kabasele 89/

Kluž - KSMS Jaši 1:0 (1:0)
/Murešan 19/

Subota

Hermanštat - Astra 0:2 (0:0)
/Ljuljaku 60, Eriko 74/

Vitorul - Sepsi 4:0 (2:0)
/Armas 22, Gadze 33, Kapatana 46, Kabasel 89/

Nedelja

Medijaš - Botošani 1:2 (1:0)
/Jazalde 15 - Golofka 73, Rodrigez 89/

Univerzitatea Krajova - FCSB 2:1 (0:1)
/Koljić 50, Fedele 72 - Kelić 9ag/

Ponedeljak

20.00:  (1,65) Dinamo  (3,70)  Kalaraši (5,70) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara