Luka Vušković i Marko Livaja (©HNK Hajduk.hr)
Luka Vušković i Marko Livaja (©HNK Hajduk.hr)

Dinamo opet kiksnuo, Livaja bacio Split u trans: Gol i dve asistencije za pobedu Hajduka i otvorenu šampionsku trku

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.04.23. | 23:00

Majstor s mora pregrmeo gostovanje u Šibeniku…

Ništa nije gotovo, šampionska trka u Hrvatskoj je živa!

Dinamo je opet kiksnuo, čak šesti put ovog proleća, Hajduk je prišao na sedam bodova i nije čudo što se u Splitu nastanila euforija. Ponovo maštaju o tituli, tom najvećem, dugo čekanom snu. I maju čemu da se nadaju, jer Ante Čačić gubi konce. Poslednjeplasirana Gorica otkinula je večitom vladaru hrvatskog fudbala bod – 1:1 (0:0).

Izabrane vesti

Čudne stvari se dešavaju u Hrvatskoj otkako je otoplilo. Gorica je vaskrsla, skuplja bodove, što nije činila do kraja februara, a za Dinamo je gotovo svaka prepreka postala nepremostiva. Nedostaje Modrrima kapiten Arijan Ademi – otišao u Kinu – još više Mislav Oršić, kome na Ostrvu ne cvetaju ruže – više je u drugoj, nego prvoj ekipi – i oslasci nosilaca vratili su Hajduk u život.

I splitski klub je trokirao, mučio se sa Lekom, ali je svezao tri pobede u šampionatu Hrvatske i za stopama je šampionu. Na Poljudu je pao Slaven Belupo, osvojeni su Osijek i Šibenik, a u severnom delu Dalmacije čas fudbala držao je Marko Livaja – 3:2 (1:0). Možda Bili i ne budu šampioni, ali će ponovo dati najvboljeg strelca lige.

Poigravao se Marko Livaja sa odbranom Šibenika na Šubićevcu, upisao 17. pšrvenstveni gol, a fenomenalnu partiju potkrepio sa dve asistencije. Prva za slovenačkog napadača Jana Mlakara, često zakucanog za klupu, drugu za Rokasa Pukštasa. Momak hrvatskog porekla sa američkim pasošem se nametnuo kod novog trenera, dobija šansu u kontinuitetu i jedan je od dragulja iz Akademije koju vodi Boro Primorac.

Leko je od starta dao šansu Pukštasu i talentovanom štoperu Luki Vuškoviću, koga povezuju sa Mančester Sitijem i Pari Sen Žermenom, obojica godinama pripadaju juniorskom sastavu koji će u Nionu krajhem aprila igrati za trofej Lige šampiona. Mladi ofanzivac je četvrti put zatresao mrežu, postavio je 3:0, ispostaviće se nedostižnih.

Šibenik je na Šubićevcu istopio dva gola zaostatka preko Ivana Dolčeka – do skora nosio dres Bilih – i Zorana Kvržića, ali nije poput Gorice uspeo da iščupa bod.

HRVATSKA 1 – 27. KOLO

Subota

Gorica – Dinamo Zagreb 1:1 (0:0)

/Mitrović 85 – Ljubičić 60/

Šibenik – Hajduk 2:3 (0:1)

/Dolček 63, Kvržić 90 – Livaja 45, Mlakar 53, Pukštas 59/



tagovi

Hajduk SplitDinamo ZagrebGoricaŠibenikHNL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara