(FOTO: HNK Hajduk)
(FOTO: HNK Hajduk)

Dinamo opet ugasio Hajduk na Poljudu! U finalu protiv Rijeke i trenera bez dlake na jeziku

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.04.24. | 21:06

Ivan Perišić debitovao za Hajduk, Riječani žive san o duploj kruni

U jeku neizvesne šampionske trke u Hrvatskoj, umetnula su se danas i polufinala nacionalnog Kupa u kojem su se našla četiri najbolja tima u državi. Žreb je u polufinalima spojio Dinamo i Hajduk odnosno Rijeku i Lokomotivu, a za trofej će se boriti dva najbolja hrvatska tima Rijeka i Dinamo.

Prvo je Rijeka u popodnevnim časovima odradila posao protiv Lokomotive. Lider hrvatskog šampionata je kvalitet dokazao i u polufinalu Kupa minimalnom pobedom u Zagrebu (1:0). Junak pobede je bio bek i dete kluba Ivan Smolčić koji je u 71. minutu glavom zatresao mrežu Lokosa nakon kornera.

Izabrane vesti

Riječani su bili bolji rival, stvorili više šansi i zasluženo slavili. Ali su i platili cenu. Zbog lošeg terena se povredio jedan od Rijekinih najboljih igrača Marko Pjaca. Trener Željko Sopić je imao komentar u svom stilu.

„Tvrda utakmica, na lošem terenu i sad najbolje da stavimo glavu u pesak i onda…Nema veze, teren je takav kakav je... Kad pobedite, treba da likujete. Jedina istina je da smo prošli u finale Kupa i da je Pjaci zaplesalo koleno. Nije bitno, imamo milion igrača. Užas. Fuj! Komentarisati bilo šta na ovom klizalištu je besmisleno. Ništa novo u Kranjčevićevoj. Bilo bi tužno da gubim pa se žalim. Evo, ja pobeđujem pa se žalim. Jedva čekam da se nova Kranjčevićeva izgradi 2074. godine!“, sarkastično je prokomentarisao hraizmatični trener najave da će stadion u Zagrebu biti renovrian.

Njegov tim već narednog vikenda igra jedan od derbija za titulu pošto u prvenstvu dočekuje Hajduk. Ali Sopić nije hteo da priča o tome...

„Ma kakav Hajduk, prvo ide benzinska. Doviđenja“, podsetio je na svoj običaj da igrače posle gostujućih pobeda čašćava na benzinskim pumpama.

A Hajduku će to biti poslednja šansa za trofej pošto je večeras na svom Poljudu progutao još jednu gorku pilulu i eliminisan je od Dinama u polufinalu Kupa – 0:1. Pre samo tri dana je Dinamo na istom mestu savladao Hajduk u prvenstvu i bacio Splićane na sedam bodova zaostatka za liderom Rijekom i treće mesto u šampionskoj trci. Šampionske nade od tog meča u Splitu vise o tankom koncu, a one o duploj kruni su večeras ugašene.

Dinamo je pobedio na Poljudu minimalcem ali po igri je zaslužio i ubedljivije pošto je Bilima očitao pravu fudbalsku lekciju. Derbi je opet sudio strani sudija kao i nedavno u prvenstvu, s tim što je ovoga puta arbitraža poverena Italijanu Mareski. Krcat Poljud se nadao revanšu za prvenstveni poraz ali je dobio još jedan šamar...

Dinamo je dominirao od početka do kraja i posle velikog promašaja Petkovića na početku, stigao u vođstvo nakon 15 minuta igre. Petkovićev šut je golman Kalinić odbranio ali samo toliko da ga odbije na nogu Kulenoviću. Pride se i povredio, a Kulenović je iskoristio zicer. Ušao je rezervni uvar mreže domaćih Lučić i sjajnim intervencijama do kraja bio najbolji pojedinac domaćih. Do kraja poluvremena je skinuo tri šanse Kulenoviću, a na početku drugog i jednu odličnu Petkoviću.

Dinamo je kontrolisao utakmicu i rezultat, Hajduk je bio bezidejan, a tračak nade domaćih se ukazao kada je u 72. minutu na teren zakoračio Ivan Perišić. Godinama čekano pojačnje u Splitu je večeras debitovalo u belom dresu. Ostvario je dečačaki san, kao i san hiljada Hajdukovih navijača, ali ga neće pamtiti po lepom. Uprkos eksploziji oduševljenja na tribinama, ni dugogodišnji reprezentativac nije mogao da pomogne anemičnom domaćem timu. Iako je malo razmrdao saigrače, Hajduk je na kraju meč završio tek sa jednom velikom šansom. Onom u poslednjem, 96. minutu meča kada je Sigur pogodio prečku.

Razočarenja na Poljudu se nižu, a već sledećeg vikenda na gostovanju u Rijeci je poslednja šansa za spas sezone. Ili kraj. Dinamo je sa dve vezane pobede u derbijima dobio na samopuzdanju i može se očekivati da do kraja vodi žestoku borbu sa Rijekom za oba trofeja.


tagovi

Hajduk SplitDinamo ZagrebRijekaKup Hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara