Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dinamo pomera granice: Modri spremni da plate preko 5.000.000 evra za jednog od najvećih talenata Hrvatske

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.12.21. | 14:01

Na Maksimiru zapaljen fitilj nove transfer bombe

Godinama unazad Dinamo iz Zagreba pomera granice po pianju transfer politike na Balkanu. Hrvatski klub uspeo je da se izdvoji u odnosu na ostale timove iz regiona kako po prodaji igrača, tako i po ulaganjima u pojačanja, a da će nastaviti istim smerom na čelu sa novim sportskim direktorom Željkom Kopićem, potvrdili su prvi koraci Modrih.

Nakon što je Petar Bočkalj kupljen od Osijeka oko 2.200.000 evra, čelnici Dinama odmah su se upustili u nove pregovore sa ciljem da dodatno pojačaju vezni red, a meta Modrih je jedan od najtalentovanijih mladih igrača u zemlji Lukas Kačavenda, biser Lokomotive.

Izabrane vesti

Centralni vezista na vrhu je liste želja Dinama koji ne bi štedeo novac za angažman talentovanog fudbalskog arhitekte iz redova gradskog rivala. Naime, prema pisanjima hrvatskih medija na Maksimiru su rešeni da po svaku cenu i što je pre moguće angažuju jednog od najtalentovanijih tinejdžera Hrvatske, te Jutarnji list ističe da bi, u slučaju da se dva kluba dogovore, transfer Kačavende nadmašio rekordnu prodaju unutar Hrvatske.

Trenutno, najskuplje plaćeni igrač u transferima između dva hrvatska kluba je Marko Rog, danas član Kaljarija, kojeg je Dinamo platio Splitu 5.000.000 evra. Modri su po pitanju plaćenih obeštećenja dominantni u Hrvatskoj, ali i u regionu, s obzirom na to da je nezamislivo da bilo koji klub sa prostora nekadašnje Jugoslavije izdvoji sličan iznos, a kada su najveći transferi Zagrepčana u pitanju, drugo mesto pripada Luki Ivanušecu koji je za 3.000.000 evra prešao iz Lokomotive u Dinamo. Slede transferi Ijajija Atimena iz Gorice na Maksimir za 2.650.000 evra, pa Lovra Majera u isti klub iz Lokomotive za 2.500.000 evrpopskih novčanica...

Sedmocifreni ulozi u slobodu pojačanja postali su uobičajene investicije Dinama, a ulaganja nesvakidašnja za ove prostore opravdale su kasnije prodaje i profiti u većini slučajeva.


tagovi

Dinamo ZagrebLukas Kačavenda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara