(Reuters)
(Reuters)

Dinamo preživeo prvu nagaznu, protiv Balkanija za evropsko proleće

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 18:31

Zagrebački klub "visio" u Kazahstanu, ali se probudio u drugom poluvremenu

Loša evropska sezona zagebačkog Dinama ipak nije dotakla samo dno. Nakon letnjih eliminacija od AEK-a i Sparte, zagrebački Modri su završili u Ligi konferencija gde su takođe bili ispod svakog nivoa i osvojili samo tri boda u prva četiri meča grupne faze.

Pred gostovanje Astani u Kazahstanu su "visili" i našli se pred imperativom pobede ali su uspeli da preskoče prepreku i pobedom 2:0 ostanu u trci za evropsko proleće. Da bi ga osigurali, čeka ih još meč u poslednjem kolu protiv Balkanija koji ih je tukao u prvoj utakmici u Prištini.

Izabrane vesti

Dinamo je u Kazahstanu izašao sa najjačim sastavom ali se već na početku meča suočio sa teškom situacijom. Iskusni vezista Josip Mišić je skrivio penal u desetom minutu ali je golman Karlo Zagorac odbranio udarac Darboa sa bele tačke i spasao Dinamo. Nisu uspevali Modri da pronađu igru, domaćin je bio bolji i stvarao šanse, a tek u poslednjem minutu prvog poluvremena su gosti prvi put ozbiljno zapretili.

Šta je trener Sergej Jakirović rekao svojim pulenima na poluvremenu, nije poznato. Ali u drugom delu igre kao da je na teren izašla potpuno druga ekipa. Maldi vezista Petar Sučić je zamenio Bulata i pokrenuo ekipu.

Već u 48. minutu je Vidović pogodio posle solo prodora Sučića i dao krila Dinamu. Imao je hrvatski tim brojne šanse u nastavku, dobio i igrača više od 74. minuta posle isključenja Dušana Jovančića, da bi utakmicu zapečatio pogotkom Kaneka u 79. minutu.

Dinamo sada ima šest bodova ali ništa nije osigurao. Viktorija Plzenj je ranije obezbedila prvo mesto i direktan plasman u osminu finala. Da bi došao do drugog mesta u grupi i plej-ofa za plasman u osminu finala, Dinamo će morati da odigra dobar meč i protiv Balkanija na Maksimiru u poslednjem kolu. I još se ne zna koji će mu rezultat biti potreban. Ako u Prištini večeras padne Viktorija Plzenj, onda će Dinamu u poslednjem kolu igrati samo pobeda. Ako Balkani večeras odigra nerešeno ili izgubi, Modrima će u poslednjem meču biti dovoljan i remi.

GRUPA C

Astana - Dinamo Zagreb 0:2 (0:0)

/Vidović 48, Kanelo 79/

18.45: (2,20) Balkani (3,45) Vitorija Plzenj (3,25)





tagovi

Dinamo ZagrebAstana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara