(©Reuters)
(©Reuters)

Dinamo pripremio transfer bombu, stiže jedan od najboljih igrača Brazila

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.10.20. | 13:15

Reč je o najskupljem igraču lidera brazilskog prvenstva

Prelazni rok je gotov u većini evropskih zemalja, ali i u Hrvatskoj traje još 10 dana, a zagrebački Dinamo je pripremio transfer bombu.

Brazilski mediji pišu da Modri rade na dovođenju brazilskog krila Markinjosa (20) iz Atletiko Mineira. Reč je o jednim od najtalentovanijih mladih igrača brazilskog fudbala. Atletiko Mineiro je trenutno lider brazilskog šampionata, a Markinjos je jedan od igrača kojima trener Horhe Sampaoli najviše veruje. Specijalizovani sajt Transfermarkt ga trenutno procenjuje kao najvrednijeg fudbalera Atletiko Mineira sa cenom od 5.500.000 evra.

Izabrane vesti

Ali iako je bitan klubu u borbi za titulu, iako bi cena mogla da mu raste i iako trener Sampaoli insistira da ostane, Atletiko Mineiro bi mogao da bude primoran da proda Markinjosa zbog finansijske krize u klubu i kompletnom tamošnjem fudbalu. Šansu je rešio da iskoristi Dinamo koji poslednjih dana pregovara o pozajmici Markinjosa s pravom otkupa, mada Brazilci isnsitiraju na obaveznom otkupu ugovora.

U Zagrebu su optimisti da će transfer biti realizovan, dok u Brazilu očekuju bar “nekoliko miliona evra” za Markinjosa. Navijači na društvenim mrežama besno protestuju zbog mogućeg odlaska mlade zvezde i zahtevaju da ga klub proda “makar za 10.000.000 evra” kolika mu je realna vrednost. 

Podsetimo najskuplji transfer u istroiji Dinama je dovođenje Marka Roga od Splita za 5.000.000 evra što je ujedno i najveća kupovina na prostorima bivše Jugoslavije. Ako Markinjos dođe, vrlo je verovatnmo da bi taj rekord mogao da bude srušen. A Dinamo bi dobio kapitalno pojačanje za Ligu Evrope i buduću "zlatnu koku".


tagovi

MarkinjosAtletiko MineiroLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara