Mislav Oršić (Reuters)
Mislav Oršić (Reuters)

Dinamo prodaje 30-godišnjaka u Premijer ligu za 8.500.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.01.23. | 21:41

Šampion Hrvatske blizu dogovora sa Sautemptonom oko transfera Mislava Oršića

Tokom dana pojavile su se informacije da zagrebački Dinamo ima ponudu neimenovanog kluba iz Premijer lige za Mislava Oršića u rasponu od 6.000.000 do 8.000.000 evra. Nekoliko sati kasnije na videlo je isplivao i identitet ponuđača. Sautempton je rešen da reprezentativca Hrvatske dovede na Sent Meris, a klub sa Maksimira zaradiće i malo preko prvobitno istaknute sume.

Poznat je Dinamo kao maher u poslovanju na fudbalskom tržištu. Nakon što budu utanačeni i poslednji detalji sa premijerligašem, taj epitet biće i potvrđen budući da se krčka prodaja igrača koji je zagazio u četvrtu deceniju života za 8.500.000 evra. Oršiću je prošle zime propao transfer u Barnli koji je svojevremeno nudio gotovo identičan novac kao i Sautempton.

Izabrane vesti

Bio je Oršić i na proleće 2021. godine na radaru Arsenala nakon što je u osmini finala Lige Evrope het-trikom srušio Totenhem. Ali konstantno je ostajao u Dinamu za koji je od dolaska na leto 2018. godine odigrao 214 utakmica uz 91 postignut i 40 nameštenih golova. Sada je konačno došlo vreme da naplati nesporan kvalitet, te da prvi put zaigra u Ligama petice.

Klasu je rođeni Zagrepčanin potvrdio i na Svetskom prvenstvu u Kataru majstorskim pogotkom u smiraj prvog poluvremena borbe za treće mesto protiv Maroka. Njegova kifla završila je u golu uz pomoć stative, a Hrvatska sa bronzanim odličjem u džepu.

Sautempton će Oršiću biti deveti klub u profesionalnoj karijeri postle Intera iz Zaprešića, Specije, Rijeke (nema zvaničan nastup), Celja, Jeonama, Jataija, Ulsana i Dinama.


tagovi

Dinamo ZagrebMislav OršićSautempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara