Dinamo se duže od sat vremena mučio sa Omonijom ali joj je uzeo meru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.07.21. | 22:03

Modri imaju odličan rezultat pred revanš

Iznenadila je Omonija prošlog leta Crvenu zvezdu ali teško da će uspeti isto i sa zagrebačkim Dinamom. Hrvatski šampion je večeras u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona savladao kiparskog prvaka na Maksimiru sa 2:0 i obezbedio sebi lepu rezultatsku zalihu pred revanš.

Očekivano, Omonija je igrala trvdo, vrebala šanse iz kontri i prekida i duže od sat vremena mučila Modre ali je na kraju kapitulirala. Trener Damir Krznar nije ništa kalkulisao i suprostavio je Kipranima najjači tim sa Oršićem, Petkovićem, Majerom, Ivanušecom, Ademijem... Bilo je to Dinamovih standardnih 4-2-3-1.

Izabrane vesti

Iznenadili su Kiprani dobrom igrom u prvih pola sata i imali su solidne pokušaje. Prvo je zapretio Dinamov bivši igrač Ležaks, potom Gomez probao lukavo iz slobodnjaka, a onda je Duriš imao opasan šut sa 20 metara posle kontranapada. Tek posle pola sata igre je Dinamo imao prve dobre šanse preko Petkovića i Oršića. Dinamov utisak na kraju poluvremena je pokvarila povreda Ademija zbog koje je kapiten morao da izađe van igre.

Drugo poluvreme je krenulo nešto boljom igrom Dinama ali i novom povredom. Napolje je morao Ivanušec. I konačno u 65. minutu je viđen gol. Lovro Majer je još jednom pokazao koliko ima dobar osećaj za ubacivanja iz drugog plana i postizanje bitnih golova. Mišić mu je propustio loptu, Majer lažnjakom prevario čuvara, a onda srećno pogodio kroz noge golmanu.

Primljeni gol je grogirao goste, a usledio je još jedan. U 80. minutu je Ristovski strašnim šutem iznudio korner posle kojeg je Dinamo došao do 2:0. Majer je ubacio na peterac, a Jakić bio najviši u skoku za konačan rezultat.

Sa ovim rezultatom, Dinamo je apsolutni favorit da u trećem kolu zakaže dvomeč najverovatnije sa poljskom Legijom.


tagovi

Dinamo ZagrebOmonijakvalifikacije za Ligu šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara