Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Dinamova osveta Zvezdi: Zagrepčani het-trikom Ilečića zaustavili branioca trofeja

Vreme čitanja: 1min | sub. 11.06.22. | 12:43

Hrvatski predstavnik se pobedom nad crveno-belima (3:0) plasirao u finale Kupa prijateljstva na Zlatiboru

Prošlogodišnji finalisti Kupa prijateljstva odmerili su danas snege u okviru polufinala, a Dinamo se Crvenoj zvezdi revanširao za pretghodni poraz i sa tri gola Lenija Ilečića se plasirao u narednu fazu.

Mladi napadač eliminisao je branioca trofeja na korak od finala u kojme će drugi tim biti bolji iz susreta Partizana i Vojvodine.

Izabrane vesti

Ilečić je doveo Modre u vođstvo u 28. minutu i tako krunisao apsolutnu dominaciju svog tima u prvom poluvremenu. Ofanzivac Dinama ze odlično reagovao u šesnaestercu rivala i udarcem iz okreta, iskosa sa oko osam metara, pogodio malu mrežu gola Crvene zvezde.

Zagrepčani su nastavili da gospodare terenom i u drugom poluvremenu, a Ilečić je bio centralna figura na terenu i u drugih 35 minuta.

Biser Zagrepčana je duplirao prednost u 47. minutu najlepšim golom do sada viđenim na turniru. U stilu Zinedina Zidana iz čuvenog finala Lige šampiona 2002. godine, Ilečič je uhvatio volej sa ivice kaznenog prostora i zakucao loptu u mrežu rivala.

Konačnih 3:0 u ovom polufinalnom okršaju junak Dinama je postavio u 56. minutu kada je iskosa sa desne strane snažnim udarcem još jednom savladao golmana Crvene zvezde.

Dinamo se tako revanširao Crvenoj zvezdi za poraz u prošlogodišnjem finalu, a Modri će u nedelju imati priliku da se bore za drugi trofej na ovom prestižnom turniru.


tagovi

FK Crvena zvezdaDinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara