Semafor na Maksimiru (©Reuters)
Semafor na Maksimiru (©Reuters)

Dinamova pretnja srpskom koeficijentu

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.03.21. | 09:43

Već su Modri osigurali status nosioca u plej-ofu za Ligu šampiona, a preskoče li i četvrtfinale, povući će hrvatski koeficijent iznad srpskog

Totenhem je imao dva gola prednosti iz prvog meča, a sa Maksimira je otišao sa traumom koju je Igo Loris nazvao sramotom. Iz ugla Zagrepčana – epski podvig. Dinamo je predvođen neverovatnim Mislavom Oršićem savladao Pevce sa 3:0 i plasirao se u četvrtfinale Lige Evrope.

Ime narednog protivnika saznaće na žrebu u 13 sati, a s obzirom na imena potencijalnih rivala ne bi bilo posebno iznenađenje ni ako bi prošao dalje. Mančester junajted, Ajaks i Roma jesu sigurno kvalitetniji sastavi, ali sa Arsenalom, Viljarealom, Granadom i praškom Slavijom moglo bi da se igra.

Izabrane vesti

S tim da nama u Srbiji, ne samo iz emotivnih razloga, ne bi baš odgovaralo da Modri nastave da gaze, jer bi eventualnim plasmanom u polufinale Lige Evrope Dinamo pogurao hrvatski fudbal preko srpskog. Taman kada smo se izborili za poziciju da sledeće sezone sa realnim šansama pojurimo 15. mesto na Uefinoj rang listi i dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Srbija će u narednu sezonu ući sa 16. mesta na tabeli, dok je Hrvatska trenutno 18, ali sa minimalnim zaostatkom od 0,475 bodova. Bude li Dinamo prošao do polufinala ostaviće Srbiju iza sebe. Teoretski, ako bi sa po pobedom i porazom prošao i četvrtfinale i polufinale i stigao do borbe za pehar Hrvati bi preskočili i Kiprane.

Sve je to ipak dosta daleko, ali Dinamo je već uradio neke konkretne stvari. Ako osvoji titulu u Hrvatskoj svakako će biti nosilac u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona, pošto Olimpijakos više ne može da ga stigne. Takođe, a ovo je već nemoguće izračunati jer će zavisiti od toga ko će igrati u Ligi šampiona, Dinamo je vrlo blizu mesta u trećem šeširu na žrebu za sastav grupa u Ligi šampiona.

Konteksta radi, ove sezone su u trećem šeširu bili Dinamo iz Kijeva, Salcburg, Lajpcig, Inter, Olimpijakos, Lacio, Krasnodar i Atalanta.

Modri su trenutno 33. na Uefa klupskoj rang-listi, pošto su prebacili i Lacio i Kopenhagen. Poređenja radi, Crvena zvezda je na 50. poziciji, Partizan je 90.

PAŽNJA! PAŽNJA!

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara