Slavlje igrača Dinama (Shutterstock)
Slavlje igrača Dinama (Shutterstock)

Dinamu bod dovoljan za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.07.20. | 13:51

Zorja se nada čudu, ali ono je teško ostvarivo

Prošlog četvrtka Dinamo je dobio ključnu bitku za srebrnu medalju. Kijevski sastav pobedio je Zorju, a sada tim Alekseja Mihajličenka mora da napravi poslednji korak ka cilju, plasmanu u kvalifikacija za Ligu šampiona. U poslednjem kolu prvenstva "belo-plavi" ne smeju da izgube protiv nemotivisanog Kolosa "u gostima" - igraju na svom Olimpijskom stadionu - i to će biti dovoljno da zadrže drugu poziciju (18.30).

Završnica sezone pokazala se neverovatno teškom za kijevsku ekipu. Bilo je više razočarenja nego pozitivnih emocija za Dinamove navijače. Ali svejedno, bilo je i "svetlih tačaka" u nastupu Mihajličenkovih aduta, koji su osvojili Kup Ukrajine i zamalo se oduprli hajki Zorje i Desne na preuzimanje drugog mesta i jedine preostale karte koja nudi mogućnost plasmana u kontinentalnu elitu. Međutim, nećemo unapred davati "srebro" Dinamu.

Izabrane vesti

Ulazak u Top 6 već je apsolutni uspeh za debitanta iz Kovalivke u Premijer ligi. Ali među najboljim timovima šampionata stvari nisu išle po najboljem. Kolos je uspeo da poebdi tek Oleksandrije kod kuće. Tim Ruslana Kostišina prilično je udaljen od ostalih rivala i nema mnogo motiva, mada bi duel sa Dinamom mogao da mu posluži kao generalna proba pred duel sa Dnjeprom-1 naredne nedelje u sklopu doigravanja za pravo učešća u Ligi Evrope. Postoji i drugačijee mišljenje, a ono nudi mogućnost da trenerski štab Kolosa neće uključiti glavne igrače u utakmicu protiv Dinama.

Biće promena u sastavu kijevskog kluba, ali ovde govorimo o prinudnim izmenama. Levi bek Vitalij Mikolenko, kome je sezona već završena, i dalje se oporavlja od povrede. A nakon duela protiv Zorje, Benjamin Verbič i Nikita Burda bili su u ambulanti.

Prethodni sastanak ovih timova ostao je upamćen po pomalo čudnoj situaciji, o kojoj se razgovaralo dugo nakon meča. Sudija utakmice Sergej Bojko dosudio je četiri penala. Nećemo duboko ući u tu priču, već ćemo se ograničiti na ono što je poznat: Dinamo je pobedio rezultatom 2:1.

Istovremeno, Zorja je domaćin Desnoj. Tim Viktora Skripnika igraće kao nominalni domaćini na terenu u Zaporožju i nadaće se čudu i trijumfu Kolosa nad Dinamom. Teško ostvarivo, ali šanse postoje.

UKRAJINA 1, PLEJ-OF - 32. (POSLEDNJE) KOLO

Nedelja

18.30: (14,0) Kolos (8,00) Dinamo Kijev (1,17)

18.30: (3,50) Oleksandrija (3,80) Šahtjor (1,80)

18.30: (2,05) Zorja (3,45) Desna (3,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Ukrajina 1ZorjaDinamo Kijev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara