Zdravko Mamić (©AFP)
Zdravko Mamić (©AFP)

Dinamu ispred nosa izmiče Lidsovih 22.000.000 evra, Joško hoće u Nemačku pre Engleske

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.09.20. | 13:15

Ponudu siromašniju za 7.000.000 evra poslao je i Lajpcig

Ne prođe leto da zagrebački Dinamo u svoj izlog ne istakne neko novo, mlado lice koje će naterati klubove iz Liga petice da licitiraju. Prethodnih dana centralna tema je Joško Gvardiol – momak sa tek 11 nastupa za prvi tim Modrih, za kojeg Lids nudi 22.000.000 evra i 20 odsto od naredne prodaje.

Za centralnog defanzivca koji nije ni na širem spisku A reprezentacije, basnoslovna suma novca. Jer znamo ko je sve napuštao Maksimir u transferima slične težine. Luka Modrić, Dani Olmo, Marko Pjaca. A svaki od njih preporučivao se golovima, asistencijama, rešavanjem utakmica, predstavama vrednim pažnje na evropskoj sceni ili činjicom da su zavredili reprezentativni dres.

Izabrane vesti

Međutim, nije novčana svota koja bi ga učinila drugom najskupljom prodajom hrvatskog šampiona jedino što je neobično u ovoj priči. Dinamo je već zasvrbeo levi dlan, ali transfer bi mogao da stopira talentovani 18-godišnjak koji se usteže u odluci da mu prvi veliki transfer karijere bude klub koji nastupa u Premijer Ligi. Iako Marselo Bjelsa ima velike planove za tinejdžera koji sebi planira drugačiji put. Svestan je i on činjenice kolikoj vetrometini kritičara su izloženi defanzivci u najkonkurentnijoj ligi Starog kontineta. On bi u engleski šampionat došao kao igrač čije se seniorsko iskustvo zasniva na 11 prvenstvenih, jednoj kup utakmici i 66. minuta igre protiv Kluža u kvalifikacijama za Ligu šampiona.


Zamislite sada njegov prvi susret sa Kejnom, Obamejanom, Salahom, Vernerom… Naravno, činjenica da novopromovisani premijerligaš nudi toliki novac, nagoveštava da mladi Hrvat ne bi bio skrajnut prilikom prvog kiksa, ili lošeg dana, ali nema sumnje da bi on radije u Lajpcig koji Dinamu nudi dosta manje novca, oko 15.000.000 evra.

Sličnu situaciju imao je Dani Olmo koji je takođe želeo Lajpcig, iako je na stolu bilo više ponuda. I nije pogrešio. Iza sebe ima polusezonu standardnih nastupa kod Juliana Nagelsmana, čak je pogotkom pomogao da se izbaci Atletiko u četvrtfinalu Lige šampiona.

U slučaju Gvardiola, znamo koju ponudu preferira Dinamo, ali ako bi se Nemci još malo isprsili, lako bi Joško mogao da se pridruži Olmu na Red Bul Areni.


tagovi

Joško GvardiolLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara