Dinamu propalo veliko pojačanje, Brekalo potpisao za Fiorentinu

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.01.23. | 17:50

Hrvat opet u italiji

Ništa od velikog povratka u Zagreb, Josip Brekalo je novi igrač Fiorentine.

Povremeni hrvatski reprezentativac je danas potpisao ugovor sa Ljubičastima iz Firence do leta 2026. godine. Fiorentina je Volfzburgu za njegov transfer platila samo 1.000.000 evra jer mu je ugovor u Nemačkoj isticao na kraju sezone. Volfzburg je odlučio da prihvati ono što mu se nudi umesto da na leto ostane bez obeštećenja. Brekalo će u Firenci zarađivati 1.500.000 evra po sezoni a sa bonusima bi mu godišnja plata mogla narasti i do 2.000.000 evra.

Izabrane vesti

Brekalo se tako posle šest meseci vraća u Italiju gde je prošle sezone igrao za Torino kao pozajmljen igrač Vukova. Oni su ga u leto 2016. kupili od Dinama za 10.000.000 evra ali nije opravdao očekivanja. Išao je i na pozajmici u Štutgart, a poslednjih šest meseci je malo igrao i bio u nemilosti trenera Nika Kovača. Zbog toga je izgubio status standardnog reprezentativca i nije se našao na Dalićevom spisku za Katar. Bilo je jasno da je rastanak neminovan ove zime i samo se postavljalo pitanje gde će nastaviti karijeru.

Brekalo je bio u odmaklim pregovorima sa Dinamom oko velikog povratka u Maksimir gde bi ga dočekali kao kapitalno pojačanje ali je transfer propao. Neformalni gazda zagrebačkog kluba Zdravko Mamić je bio na pragu da ga vrati u Dinamo ali kako je poslednjih meseci izgubio uticaj u klubu, tako je Dinamo ostao bez velikog pojačanja

Brekalo je imao još neke ponude ali je izabrao onu iz Toskane. U novom klubu će nositi dres sa brojem 77 i pojačati konkurenciju na levom krilu gde Fiorentina ima Nikolasa Gonzalesa i Rikarda Sotila. Ali ovaj prvi bi mogao da bude prodat do kraja prelaznog roka, dok je drugi povređen pa se Brekalu otvara lepa šansa za minutažu.


tagovi

Dinamo ZagrebDavid BrekaloZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara