Herman Kano (©AFP)
Herman Kano (©AFP)

Diniz od pakla kao selektor do raja kao trener za 24 časa! Kad Kano pogodi metu, nešto se dobro desi

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.11.23. | 06:19

Fluminense dobio derbi bez rezultatskog značaja

Osvajanjem Kopa Libertadores, fudbaleri Fluminensea završili su kompletan posao za ovu sezonu i više im praktično nijedna utakmica nema takmičarski značaj. Nema, jer kao šampion Južne Amerike ima pravo da brani titulu naredne godine, a da nije bilo istorijskog podviga na Marakani pre tri sedmice pitanje je da li bi se elitni kontinentalni fudbal igrao u ovom delu Rija.

Ovako, ni utakmica protiv Sao Paula nije imala takmičarski značaj, baš kao ni protivniku koji je učešće u Kopa Libertadores već obezbedio osvajanjem nacionalnog kupa, jer kroz prvenstvo to sigurno ne bi učinio jer je sada deseti na tabeli...

Izabrane vesti

Kada je Herman Kano na terenu i pogodi metu, uvek se nešto dobro desi za Fluminense! Bio je strelac prvog gola u šampionskom podvigu protiv Boke Juniors početkom meseca, takmičenje završio kao prvi strelac sa 13 pogodaka, a posle dva meča pauze zbog povrede vratio se 35-godišnji napadač u postavu i odmah postigao gol. I to za minimalac Fluminensea protiv Sao Paula - 1:0 (0:0).

Posebno interesantna ova utakmica bila je iz ugla trenera Fernanda Diniza. Privremeni selektor Brazila je u roku od 24 časa odigrao dve utakmice na ovom stadionu, prvo sa Selesaom sa kojim je pretrpeo košmarni poraz od Argentine (0:1) u kvalifikacijama za Mundijal, da bi samo dan kasnije sa Fluminenseom dobio Sao Paulo.

"Ceo život sam morao da patim kao igrač, kako bih naučio da se nosim sa ovakvim stvarima. Razumem navijače koji su mi zviždali posle poraza, ali i one koji su mi aplaudirali nakon ove pobede. Naravno, ovo su dve različite situacije, Moj odnos sa Fluminenseom je oduvek bio dobar i doživljavam neke od najboljih trenutaka trenerske karijere posle osvajanja Kopa Libertadores. To mi pojačava konekciju koju imam sa navijačima", rekao je Diniz posle utakmice i dodao:

"Što se tiče zvižduka, znam kako je u Brazilu. Biti selektor Brazila koji ne pobeđuje, pogotovo posle poraza kakav smo mi pretrpeli, jeste stvar jakih emocija navijača. Iako mogu da kažem da smo igrali jako dobro i zaslužili više protiv Argentine. Trebalo je da pobedimo. Sada moramo da jačamo timski duh".

Gosti su veći deo meča igrali sa desetoricom pošto je Gabrijel Neves izbačen u 29. minutu zbog svaše sa Tijagom Santosom. Prvo je zaradio žuti karton, ali je posle reakcije VAR-a odluka preinačena i za njega je susret završen.

Ubrzo zatim, na otvaranju drugog poluvremena Fluminense je stigao do vođstva. Kano je kod pogotka imao malo i sreće, pošto je lopta na putu do mreže pogodila Rafinju i prevarila Rafaela. Veliki posao u celoj akciji za gol odradio je Lele pošto je svom centarforu prosledio upotrebljivu loptu iz koje je ovaj "izmislio" pobednički gol. Koliko je Kano taličan za Flu pokazuje i to da je u poslednjih sedam utakmica kada je bio strelac ekipa ostvarila pozitivan rezultat. Šest pobeda i remi protiv Internasionala u prvom meču polufinala Kopa Libertadores, kada je bio dvostruki strelac (2:2). U revanšu je postigao gol uz asistenciju za pobedu rezultatom 2:1.

Susret su obeležile i čarke Marsela i Dijega Koste na kraju prvog poluvremena. Prvo je došlo do verbalnog obračuna, zatim su razmenili po šamar (?!) i onda na putu do svlačionica nastavili da se prepiru, zbog čega su morali da ih razdvajaju igrači dva tima... Ipak, sve se završilo bez značajnijih posledica.



tagovi

Brazil 1Sao PauloFluminenseHerman Kano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara