Dinj konačno pobegao od Beniteza, ozvaničen transfer od 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.01.22. | 10:46

Francuz predstavljen na Vila Parku

Najtraženiji levi bek na fudbalskom tržištu ove zime Luka Dinj zvanično je postao novi igrač Aston Vile. Ekipa sa Vila Parka odnela je pobedu u nadmetanju sa ozbiljnim "igračima" kao što su Čelsi, Vest Hem i Njukasl i platila obeštećenje Karamelama od 30.000.000 evra

Stiven Džerard je tako u kratkom vremenskom periodu obezbedio drugo značajno pojačanje za svoju ekipu, nakon što je angažovao Filipea Kutinja iz Liverpula. Francuskom levom beku prilično je laknulo posle zvaničnog odlaska sa Gudison parka, pošto je navodno u poslednje vreme bio u prilično lošim odnosima sa Rafom Benitezom.

Izabrane vesti

"Svemu mora doći kraj, samo nisam očekivao da će se ovako završiti. Ovo što se desilo i neke stvari koje su se govorile o meni su me jako rastužile, ali neću ni sa kim ulaziti u rat izjava. Klub to ne zaslužuje, navijači to ne zaslužuju - i iskren da budem, ne osećam da ja to zaslužujem. Hvala svim divnim, ponosnim i strastvenim navijačima Evertona. Bila je čast i zadovoljstvo igrati za vas jer klub ne pripada igraču ili menadžeru, već navijačima. Ponekad je potrebna samo jedna osoba sa strane da uništi prelepu vezu", poručio je između ostalog Dinj na svom Instagram profilu.

Luka Dinj je tokom karijere igrao za Pari Sen Žermen, Romu i Barselonu, osvajao titule u Francuskoj i Španiji, a deo je i aktuelne generacije repezentacije Francuske.

"Kada je Luka postao dostupan, iskoristili smo priliku da ga dovedemo u klub. Potpisivanje igrača njegovog pedigrea i kvaliteta u januarskom prozoru je odličan dodatak našem timu. Njegov dolazak čini zadvoljstvo meni i svima koji su povezani sa Aston Vilom", rekao je Stiven Džerard.

Potvrda Dinjovog kvaliteta ili bolje reći dugotrajnosti, stoji u činjenici da je ovo četvrti put da je neki klub platio obeštećenje za njega. Još 2013. godine Pari Sen Žermen ga je kao veliku nadu doveo iz Lila za obeštećenje od 15.000.000 evra, a tri godine kasnije ga je Barselona otkupila za 16.500.000. U Everton je stigao u leto 2018. godine za 20.200.000, a Aston Vila je i to značajno nadmašila.


tagovi

Luka DinjZimski prelazni rok 2022Rafa BenitezStiven Džerard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara