Trener Hajdenhajma Frank Šmit (©AFP)
Trener Hajdenhajma Frank Šmit (©AFP)

Dinosaurusima preti „trkačka mašinerija“

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.02.22. | 10:40

Rival Hamburgera u 22. kolu Cvajte (subota, 13.30), Hajdenhajm, u proseku trči više od bilo kog drugog tima u ligi

Hajdenhajm nema neku vrhunsku ekipu, nema igrača koji će sam da povuče tim kada zagusti, niti mu je odbrana neka posebno kompaktna. Sav uspeh dugogodišnji trener ekipe sa juga Nemačke, Frank Šmit (u klubu od 2007. godine), temelji na trčanju. To znaju i fudbaleri Hamburgera, koji će u subotu od 13.30 časova da ugoste Hajdenhajm u 22. kolu Cvajte.

Pomalo neočekivano, Hajdenhajm se bori za plasman u Bundesligu. Trenutno je šesti na tabeli, sa istim brojem bodova (37) kao i HSV, a dva manje od drugoplasiranog Darmštata na mestu koji vodi direktno u elitu.

Izabrane vesti

Šmit apsolutno može da bude ponosan na podatak da su njegovi izabranici lideri Cvajte po pretrčanoj kilometraži. U proseku, po meču oni „pregaze“ 119,6 kilometara.

Dobro su raspoloženi. Trče po terenu dok im zemlja ne popuca pod nogama i tako skupljaju beskonačne kilometre. Brane se sa svim raspoloživim snagama, bacaju se na svaki šut. Međutim, ako greške svedemo na minimum i konstantno ih pritiskamo, mislim da ćemo da prođemo kao nedavno u Darmštatu. Verujem u pobedu“, kazao je fudbaler Hamburgera Tim Lejbold.

13.30: (1,75) Hamburger (3,60) Hajdenhajm (4,90)

Dinosaurusi su u prošlom kolu deklasirali Darmštat sa 5:0 i tako povećali niz na šest uzastopnih takmičarskih mečeva bez poraza. Prethodno su savladali Sankt Pauli (2:1) i Hanzu (3:0) u prvenstvu, kao i bundesligaša Keln (2:1) u Kupu Nemačke. Samo su Šalke i Dinamo Drezden otkinuli Hamburgeru po bod u poslednja dva meseca, odigravši po 1:1.

Hajdenhajm takođe u 2022. godini ne zna za poraz. Savladao je Ingolštat (2:1) i Hanover (3:1), a odigrao je sa Hanzom u Roštoku 0:0.

Kao što smo napisali, Hajdenhajm igra na snagu kolektiva i nijedan pojedinac se nije posebno izdvojio. Ogleda se to i na listi strelaca, Klajndinst je postigao sedam golova, Mor šest, a Lajperc pet. Mor i Lajperc imaju i po četiri asistencije. S druge strane, Hamburgerov napad u ogromnoj meri zavisi od raspoloženja Roberta Glacela. Ovaj 28-godišnji centarfor je postigao 14 pogodaka do sada i trenutno je treći strelac Cvajte. Samo su Sankt Paulijev Burgstaler i Šalkeov Terod bili efikasniji, dali su po jedan gol više.

U prvom okršaju u sezoni Hajdenhajm i HSV su odigrali 0:0.


tagovi

CvajtaHSVHamburgerHajdenhajm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara