FOTO: MN Press (Lois Dioni i Igor Vujačić)
FOTO: MN Press (Lois Dioni i Igor Vujačić)

Dioni ne staje: Bivši napadač Zvezde nadomak najefikasnije sezone u karijeri

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.12.23. | 01:23

Sjajne partije francuskog napadača u tamošnjem drugom rangu, pravi je predvodnik Anžea

Mnogo je napadača prohujalo beogradskom Marakanom poslednjih godina, a u moru onih koji nisu ostavili značajniji trag je i Lois Dioni. Odigrao je Francuz za Crvenu zvezdu 17 utakmica i dao tri gola tokom sezone 2021/22, a samo je u prvoj polovini tekuće 10 puta tresao mreže golmana u Ligi 2. Čitave takmičarske godine 31-godišnjak igra odlično, a posebno je zablistao tokom decembra.

Nova Dionijeva žrtva bio je Gengam, pošto je iskusni napadač u 74. minutu dao gol na asistenciju Alžirca Zinedina Ferhata i trasirao put svom Anžeu kao liderskoj poziciji u drugoligaškom karavanu. Tim sa zapada zemlje sada ima dva boda više od Oksera, a šest od trećeplasiranog Grenobla, i sve je bliži povratku u najjači rang francuskog fudbala.

Izabrane vesti

Bila je ovo treća uzastopna utakmica na kojoj se Dioni upisao u strelce, a peta od poslednjih šest. Kako je došao do brojke od 10 golova, fale mu samo dva kako bi nadmašio svoj najbolji golgeterski učinak iz sezona 2015/16 i 2016/17 kada je davao po 11 u dresu Dižona.

U Ligi 2 odigrano je 19 kola od predviđenih 38, a Dioni je drugi strelac lige s dva gola manje od vodećeg Aleksandrea Mendija, 29-godišnjeg napadača iz Gvineje Bisao, inače člana Kaena.



tagovi

Lois DioniFrancuska 1Francuska 2Anže

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara