Lois Dioni (©AFP)
Lois Dioni (©AFP)

Dioni se preporodio u Ligi 2, u vrhu je liste strelaca i "puca" na bivši klub

Vreme čitanja: 4min | pon. 30.10.23. | 12:27

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde sa pet golova i četiri asistencije predvodi Anže na putu ka eliti, a važan meč očekuje ga ovog ponedeljka od 20.45 časova protiv Sent Etjena

Zanimljiv derbi će zatvoriti 12. kolo francuske Lige 2. Ovog ponedeljka od 20.45 časova će se sastati dva doskorašnja prvoligaša Sent Etjen i Anže, a na terenu će se u redovima gostujućeg tima naći bivši fudbaler Crvene zvezde Lois Dioni.

Ovaj 30-godišnji napadač koji vuče poreklo sa Martinika je igrao za Beograđane u sezoni 2021/2022, ali nije ostavio pozitivan utisak. Došao je na početku sezone potpuno nespreman, sa viškom kilograma, a iako je na tim uvodnim mečevima pokazao da ima određene kvalitete koji su crveno-belima bili potrebni tadašnji trener Dejan Stanković ga je relativno brzo precrtao.

Izabrane vesti

Ostalo je zabeleženo da je sakupio 17 nastupa u crveno-belom dresu, postigao je tri gola (po jedan protiv Kajrata, Šerifa i Novog Pazara) i zabeležio tri asistencije. Drugi deo jesenje i kompletnu prolećnu polusezonu je odgledao sa tribina, sve dok mu nije istekla pozajmica.

Vratio se Dioni potom u Anže, zaigrao je u francuskom šampionatu, ali je na jesen pokidao ligamente kolena i za njega je sezona bila završena. Iako je taj klub ispao u drugu ligu, ostao je 30-godišnji napadač u njemu i ove sezone je eksplodirao.


20.45: (2,60) Sent Etjen (3,25) Anže (2,80)


Na uvodnih 11 utakmica Dioni je ostvario učinak od pet pogodaka i četiri asistencije, po mnogim ocenama je najzaslužniji za to što su crno-beli u vrhu tabele. Anže sa 23 poena zauzima drugu poziciju, koja vodi u elitu na kraju sezone, sa tri boda manje uz odigran meč manje od lidera Lavala.

Gostovanje Sent Etjenu je izuzetno važno za Dionijev tim, pošto je reč o direktnom konkurentu u borbi za elitu. Desetostruki šampion Francuske je peti na tabeli, ima samo dva poena manje od Anžea. Za obe ekipe je odlično što su u ovom kolu Laval, Okser i Grenobl kiksnuli.

Sent Etjen je Dionijev bivši klub, igrao je za Zelene od 2017. do 2020. godine. Zbog toga, ali i činjenice da je Dioni trenutno u vrhu liste strelaca Lige 2 (najbolji su Mendi iz Kana sa osam i Sent Etjenov Sisoko sa sedam golova) o iskusnom napadaču je intervju dao Antoan Reguin, novinar lista Uest Frans koji prati Anže.

Lois Dioni je lepo iznenađenje. Onaj period u Sent Etjenu i prva sezona u Anžeu su bile, najblaže rečeno komplikovane. Imao je prvu sezonu kod Stefana Mulina, a onda je došao Đerald Batikl, koji ga nije želeo, pa je otišao na pozajmicu u Crvenu zvezdu. To je bila katastrofa. Igrao je na početku, a onda je potpuno odbačen. Na leto 2022. godine se vratio u Anže, mada ga klub nije želeo, ali je uspeo da pridobije trenera i da dobije šansu. Poprilično je lepo otvorio prošlu sezonu u Ligi 1, davao je golove, ali je onda doživeo tešku povredu. Nismo očekivali da će produžiti ugovor sa Anžeom i ostati posle ispadanja u Ligu 2“, kazao je Reguin.


--------------------------------

Sve utakmice francuske Lige 2 možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------------


Dionijev učinak u Ligi 2 se ne ogleda samo kroz statistiku. Radi za ekipu, čak i kada izostanu golovi. Uostalom, čitav tim igra dobro, što pokazuje činjenica da je Anže pobedio na sedam od poslednjih osam utakmica.

Od početka sezone bio je jedan od najboljih igrača Anžea. Ostavlja sjajan utisak, veoma je dominantan na svojoj poziciji. Muči protivničke odbrane, vidi stvari pre svih ostalih i uvek je jedan korak ispred svih. Dokaz je i taj što su već tri penala skrivili nad njim, a uz to ima i taj učinak od pet golova i četiri asistencije. Pun je samopouzdanja iako nije dao gol na poslednja dva meča, jedna je od najvećih opasnosti po Sent Etjen“, zaključio je Reguin.


-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------


FRANCUSKA 2 – 12. KOLO

Subota

Amijen – Laval 0:0

Bastija – Gengan 0:0

Okser – Dankirk 0:1 (0:0)

/Boisijer 90+6/

Konkarno – Ajačio 2:1 (0:0)

/Ba 76, 84 – Bamu 68pen/

Pariz – Troa 2:2 (0:0)

/Hamel 60, Kebal 86 – Said 56, Ilić 72/

Po – Grenobl 3:2 (1:1)

/Basuamina 23, Butaib 82 – Ba 9, 59/

Kiveji Ruan – Anesi 1:2 (1:1)

/Sumano 23 – Žan 17, Laros 49/

Valensijan – Kan 2:2 (2:0)

/Lilepo 8, Hamače 29 – Le Bihan 87, Abdi 90+1/

Bordo – Rodez 2:2 (2:1)

/Barbe 13pen, Vajsbek 18 – Arkonte 33, Huntonđi 79/

Ponedeljak

20.45: (2,60) Sent Etjen (3,25) Anže (2,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Liga 2francuska liga 2Francuska 2Sent EtjenAnžeLois Dioni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara