Sa meča Radničkog i Partizana u Kragujevcu (©Starsport)
Sa meča Radničkog i Partizana u Kragujevcu (©Starsport)

Direktor Superlige: Prvenstvo bez zamerki, jedini problem odlaganje sedam utakmica

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.10.21. | 14:44

Aleksandar Pivić zadovoljan kako se odvija takmičenje u državnom šampionatu

Radnički iz Niša je probio led i prvi zatalasao scenu, čelnici večitih beogradskih rivala se poslednjih dana “bockaju” preko medija, ali direktor takmičenja u Zajednici superligaša Aleksandar Pivić u izjavi za TV Arena Sport tvrdi: prvenstvo funkcioniše nesmetano i bez zamerki.

Prvenstveno zbog uvođenja VAR tehnologije, smatra Pivić dodajući da će pojedinačnih ispada – poput ovog poslednjeg iz Niša – uvek biti.

Izabrane vesti

Nema dileme da je VAR doneo red i mir u takmičenje. Potpuno je umanjio tenzije na samom terenu jer sudije sada imaju tehnologiju i mogu da dobro procene svaku spornu situaciju. Videli ste da je i na derbiju poništen gol Partizana posle pregleda VAR-a i da nije bilo ni pritužbi, ni tenzija kod igrača, trenera. Vremenom su svi stekli poverenje u sistem, u sudije, nema više saopštenja na dnevnom nivou, a uvek će sporadično biti nekog kome neko ili nešto smeta", kaže Pivić.

Jedino što mu smeta – ali za to krivi višu silu – jesu odlaganja sedam prvenstvenih utakmica. koja su napravila silna pomeranja u kalendaru takmičenja.

Viša sila je napravila neka pomeranja koja uopšte nisu tako laka i jednostavna jer je malo termina, a moramo i da ih uskladimo sa satnicama tv prenosa na TV Areni sport. Jedna utakmica je već odigrana između Radničkog i Metalca. Odloženi mečevi petog kola Radnik - Zvezda i Partizan - Metalac biće odigrani 27. ili 28. oktobra u terminu odigravanja Kupa Srbije. Crno-beli će zato svoj meč kupa protiv Trajala odigrati 13. oktobra. Utakmice desetog kola, Radnik – TSC, i trećeg kola, Mladost – Vojvodina, igraće se 17. i 18. novembra, a Novi Pazar će dočekati Čukarički 3. novembra. I na kraju Zvezda i Voždovac će igrati verovatno 1. decembra. Zvezda će kup meč sa Inđijom odigrati izvesno 17. novembra", završava Pivić.



tagovi

aleksandar pivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara