Foto: adodenhaag.nl
Foto: adodenhaag.nl

Dirk Kajt uplovio u trenerske vode

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 17:29

Pokušaće da vrati ADO Den Hag u Erediviziju

Sve je više fudbalskih veličina koje poslednjih godina po završetku igračke karijere odlučuju da se oprobaju u trenerskim vodama: od Zinedina Zidana preko Andree Pirla, Đenara Gatuza, Frenka Lamparda, Stivena Džerarda, do Mikela Artete, Marka van Bomela… Poslednji u nizu koji je rešio da stane sa one strane aut-linije je – Dirk Kajt.

Zanimljiva vest stiže nam iz Holandije. Nekadašnji fudbaler Liverpula predstavljen je kao novi trener ADO Den Haga. Biće ovo prvi ozbiljniji izazov u novoj Kajtovoj karijeri, s obzirom na to da dosad nije imao priliku da samostalno vodi seniorski tim. Kada je pre četiri godine okačio kopačke o klin, radio je jednu sezonu kao pomoćnik u holandskom trećeligašu Kuik Bojs, a potom još jednu sezonu vodio Fajenordov tim do 19 godina.

Izabrane vesti

"Vrlo sam srećan što sam dobio ovu priliku kao trener. Vrlo brzo po završetku igračke karijere imao sam ambiciju da postanem trener. Ulagao sam upravo u to prethodnih godina. Sada se prilika ukazala sama. Vrlo se radujem vremenima koja dolaze i nadam se da će za ADO Den Hag biti uspešna. Pozitivna sam osoba, tako da imam veru u to", rekao je Kajt na promociji.

Den Hag je ove sezone umalo obezbedio ekspresan povratak u Erediviziju. Ipak, zastao je na poslednjem koraku baraža, pošto je u finalu poražen od Ekselziora na penale. Naredne sezone iz kluba očekuju novi napad na elitu.

"To je ozbiljan cilj, ali mi se sviđa. ADO je uspavani velikan, zaista mi se sviđa što tamo počinjem i što ću moći da se razvijam kao trener. Ogroman je izazov vratiti ADO tamo gde mu je mesto – u Erediviziji", zaključio je Holanđanin.



tagovi

Dirk KajtAdo Den Hag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara