Twitter: @SevillaFC
Twitter: @SevillaFC

Dmitrović sad napada trofeje: Osvajanje Primere? Zašto da ne?

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.07.21. | 14:32

"Izbor kluba nije mogao da bude bolji", kaže odlični čuvar mreže

Marko Dmitrović je zaobilaznim putem išao do fudbalskih visina, ali se izborio na svoj način. Sada je konačno došao u klub u kojem može da razmišlja o trofejima. Sevilja se u protekloj deceniji izborila za važnu ulogu u evropskom fudbalu, a prošle sezone je pokazala da je u stanju da napadne i tutulu u Primeri.

Golman reprezentacije Srbije veruje da je taj potajni cilj više nego dostižan.

Izabrane vesti

"Svakako, zašto da ne? Prošle sezone smo videli da je ekipa bila vrlo blizu pobede u Primeri i vrlo blizu prolaska u četvrtfinala Kupa kralja i osminu finala Lige šampiona. To su tri takmičenja u kojima težimo da dostignemo maksimum. Klub nastavlja da raste svake godine i ovo je druga ili treća godina u Ligi šampiona. To su tri veoma uzbudljiva takmičenja, trudićemo se da damo sve od sebe", rekao je Dmitrović.

Sevilja otvara potpuno nove mogućnosti.

"To je vrlo uzbudljiv i lep izazov. Sevilja mora da ima igrače koji će se maksimalno boriti za mesto u timu. Biće mnogo utakmica i to vidim samo kao nešto pozitivno. Ja, Bono, Dijaz i Alfonso ćemo se potruditi od prvog dana da pokažemop treneru da može da računa na nas. Želim da branim što više i pomognem timu da ostvari ciljeve, pomognem Sevilji da raste kao i u poslednjih nekoliko godina".

Srbin je otkrio da nije bilo nikakvih poteškoća prilikom dogovora sa Andalužanima.

"Bilo je vrlo brzo, dogovor je lako postignut. Sevilja ima sve što sam tražio. Savršen je klub za korak koji sam želeo da napravim. Želeo sam da ostanem u Španiji i tražim tim koji ima ciljeve da pobedi u svakom takmičenju. Izbor nije mogao da bude bolji".

Iskustvo igranja u Španiji biće mu od velikog značaja.

"Šest godina sam u Španiji i već poznajem grad. Razgovarao sam o sitnicama sa Đoanom Đordanom i Nemanjom Gudeljom, sve što su mi rekli bilo je pozitivno i u superlativu. To je zapečatilo moju odluku da dođem ovde".

Ramon Sančez Pishuan je stadion na kojem se teško osvajaju bodovi.

"Mečevi ovde su uvek bili komplikovani, jer je Sevilja sjajan klub i ima sjajnu podršku navijača, koji su 12 igrač tokom meča. Uzbuđen sam i srećan što mogu ovde da igram utakmice kod kuće", poručio je Dmitrović.


tagovi

Marko Dmitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara