Remi Kabela iz Krasnodara (© Reuters)
Remi Kabela iz Krasnodara (© Reuters)

Dobar derbi i bez golova: Dve stative, sjajne šanse, devet odbrana golmana Krasnodara

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.10.21. | 19:53

Remi u Moskvi

Najslađi bod ostao je u travi. Samo po jedan dobili su CSKA i Krasnodar u derbiju desetog kola Premijer lige Rusije, propustivši priliku da pritisnu Zenit i eventualno se aktivno uključe u trku za titulu.

Možda i iznad očekivanja, dva tima igraju dopadljiv fudbal ove sezone, naročito u poslednje vreme, u međusobni okršaj ušli su sa velikim samopouzdanjem posle tri vezana slavlja (po dva u prvenstvu, jedan u Kupu Rusije) i očekivalo se da sve pršti u Moskvi. I jeste bio dobar fudbal, ali na kraju, umesto rafala golova, samo ćorci – 0:0.

Izabrane vesti

Najbolje šanse za Armejce propustili su Nigerijac Šidera Edžuke – dvaput pretio u prvom poluvremenu, da bi u drugom samo uzdrmao stativu – novajlija iz Sočija Anton Zabolotniji i Baktijar Zajnudinov. U većini situacija golman Krasnodara Matvej Safonov bio je na visini zadatka i meč je završio sa čak devet odbrana, pa se na osnovu tog podatka može steći utisak da je domaćin bio bliži pobedi.

I Krasnodar je bio opasan. Naročito preko Remija Kabele i nedavnog pojačanja iz Lokomotive, Gžegoža Krihovjaka, pošto je poljski vezista dobacio samo do stative.

Na kraju su i jedni i drugi upisali drugi remi u prvenstvu, za Zenitom zaostaju po šest bodova, s tim da šampion u nedelju može da uveća razliku ako savlada Soči u Sankt Peterburgu.

U drugoj utakmici večernjeg termina subotnjeg programa Arsenal je u Tuli odigrao samo 0:0 sa Himkijem, uz napomenu da je u domaćem sastavu, na čijoj klupi sedi Miodrag Božović svih 90 minuta odigrao srpski vezista, Goran Čaušić.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 10. KOLO

Subota

Rubin - Nižnji Novgorod 0:1 (0:0)

/Kalinski 61pen/

Dinamo M. - Krila Sovjetov 0:1 (0:1)

/Ezhov 23/

Arsenal Tula – Himki 0:0

CSKA Moskva – Krasnodar 0:0

 Nedelja

13.00: (2,05) Ufa (3,35) Ural (3,80)

15.30: (1,42) Zenit (4,50) Soči (7,75)

18.00: (3,10) Ahmat Grozni (3,25) Spartak M. (2,35)

18.00: (1,85) Lokomotiva M. (3,45) Rostov (4,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

CSKACSKA MoskvaKrasnodar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara