Lukaku, Reuters
Lukaku, Reuters

Dobar fudbal, dva poništena penala, Lukakuova brutalna igra na “sidru” - Inter je u polufinalu Lige Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.08.20. | 22:54

Nerazuri slavili protiv Leverkuzena - 2:1

Inter je u polufinalu Lige Evrope! U zanimljivom meču protiv Leverkuzena Nerazuri su slavili s 2:1, stvorili još dosta šansi pored toga i zaslužili da uđu među četiri tima koja će se boriti za trofej u ovom takmičenju. Mogli su Nerazuri još koji gol da postignu, imali su dva puta pa izgubili i penal posle gledanja VAR-a, ali i na kraju uspešno odradili posao u Dizeldorfu. Istakao se i golman Leverkuzena Hradecki koji je skinuo dosta šuteva.

Inter će igrati u polufinalu Lige Evrope protiv boljeg iz duela Šahtjora i Bazela.

Izabrane vesti

Ne možemo reći da smo gledali neki preterano interesantan duel na samom startu utakmice, bilo je to pravo odmeravanje snaga, a Inter je samo čekao pravu šansu da zada prvi udarac. I dočekala je ekipa Antonija Kontea svoju priliku. Igrao se 15. minut, Lautaro Martinez je lepo ostavio petom lotpu Jangu, ovaj je proigrao Lukakua, a posle odbijene lopte natrčao je Barela i na lep način spoljnim delom stopala poslao loptu u mrežu.

Udarac po zemlji, Hradecki nije imao najbolji pregled i na taj način su Nerazuri stigli do izuzetno važnog pogotka.

Samo nekoliko minuta kasnije Barela je propustio veliku šansu kada je sa pet metara šutirao u Hradeckog, a već u narednom napadu Inter je podigao prednost preko fenomenalnog Lukakua koji je u stilu sidraša u vaterpolu ili centara u košarci odlično igrao leđima.

Primio je loptu okrenut leđima golu, ali je uspeo da nekako u padu prosledi loptu u mrežu. Čak i da nije dovoljno snažno šutnuo utisak je da bi bio sviran penal.

Lukaku je tako dao gol na devet uzastopnih utakmica u Ligi Evropešto nikome pre njega nije uspelo. Ovo mu je 31. gol ove sezone. Sada mu je meta Brazilca Ronalda 97/98 dao 34 gola za Inter i te sezone su Nerazuri osvojili Uefa Kup.


Mogao je Inter da reši duel već u 23. minutu kada je Lukaku izašao sam na Hradeckog, ali je golman Leverkuzena dobro odreagovao. I odmah u narednom napadu usledila je kazna. Haverc se našao na pravom mestu i udarcem kroz noge Handanovića vratio svoj tim u igru i spustio na 2:1.

Samo par minuta posle tog gola Leverkuzena sudija je pokazao na penal, Lukaku se spremao da izvede udarac, a onda je posle VAR-a odlučeno da nije penal.

U drugom poluvremenu su se ređale prilike Intera ispred gola Leverkuzena kao kada je Galjardini ušao u šesnaesterac, ali nije iskoristio priliku. Visio je gol u tim momentima, a Nerazuri su uporno mašili. Uneli su živost u igru Sančez i Eriksen kada su ušli u igru, ali do kraja nije bilo promene rezultata iako su oba tima stvarala šanse.

Lukaku se u finišu opet nameštao da izvede penal, ali je sudija Del Sero povukao odluku posle gledanja VAR-a.

Prvi put od 2010. godine Inter se plasirao u polufinale nekog od evropskih takmičenja.

INTER – BAJER LEVERKUZEN 2:1 (2:1)

/Barela 15, Lukaku 21 - Haverc 24/

DIZELDORF (Merkur Spil Arena)

Sudija: Karlos del Sero (Španija)

INTER (3-5-2): Handanovič – Godin, De Fraj, Bastoni (od 84. Šrinijar) – D’Ambrozio (od 59. Mozes), Barela, Brozović, Galjardini (od 59. Eriksen), Jang – Martinez (od 64 Sančez), Lukaku

BAJER LEVERKUZEN (4-2-3-1): Hradecki – L. Bender (od 85. Belarabi), Ta, Tapsoba, Singraven (od 68. Vendel) - Baumgartlinger (od 68. Amiri), Palasios (od 59. Bejli) - Demirbaj, Haverc, Dijabi - Foland (Alario od 86)

LIGA EVROPE – ČETVRTINALE (JEDAN MEČ)

Ponedeljak

Inter - Bajer Levekuzen 2:1 (2:1)

/Barela 15, Lukaku 21 - Haverc 24/

21.00: (1,25) Mančester Junajted (6,25) Kopenhagen (11,0) (KELN)

Utorak

21.00: (1,90) Šahtjor (3,50) Bazel (4,10) (GELZENKIRHEN)

21.00: (3,35) Vulverhempton (3,10) Sevilja (2,30) (DUIZBURG)

***kvote su podložene promenam


tagovi

Liga EvropeRomelu Lukaku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara