©Reuters
©Reuters

Dobili Junajted, a odigrali najslabiju utakmicu u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.11.23. | 17:52

Tako makar tvrdi trener Kopenhagena Jakob Nestrup

Sedam godina je Parken čekao na pobedu u grupnoj fazi Lige šampiona. I sinoć je konačno dočekao. Transparent sa natpisom “Vaš teatar košmara” kao podsetnik na meč sa Mančester junajtedom u elitnom evropskom takmičenju iz 2006. godine potvrdio se prošle noći još jednom. Stadion danskog velikana zaista je ponovo bio mesto na kojem su pristalice mančesterskog tima budne sanjale noćne more, gledajući kako njihov omiljeni tim završava na poslednjem mestu u grupi.

I slavili su svi u Kopenhagenu, slavio je i trener Jakob Nestrup, samo što je, na iznenađenje mnogih, imao zamerke na račun svojih igrača zbog partije koju su prikazali!? Partije koju je ocenio kao njihovu najslabiju u dosadašnjem toku takmičenja.

Izabrane vesti

"Bili smo slabiji tim tokom čitavog prvog poluvremena, sve do crvenog kartona. Naravno, to je promenilo tok utakmice u preostalih 15 minuta prvog poluvremena tokom kojih smo postigli dva gola. Nisam bio zadovoljan početkom drugog poluvremena. Crveni karton je preokrenuo situaciju i za mene kao trenera Kopenhagena ovo je bila naša najslabija utakmica u grupi do sada”, izjavio je Nestrup posle meča.

I nije to učinio kako bi dodatno unizio već osramoćenog rivala. Jer podseća Nestrup da njegov tim nijednom nije nadigran od početka grupne faze. Na Old Trafordu je u 97. minutu promašio penal za remi, protiv Bajerna vodio, pa izgubio, u prvom kolu ispustio dva gola prednosti u samoj završnici…

Zbog toga 35-godišnji Danac smatra da se Kopenhagen posle četiri runde zasluženo nalazi na drugoj poziciji.

"Ako uzmete u obzir samo današnju utakmicu, onda možda nismo zaslužili tri boda. Ili čak ni jedan. Ali ako sagledate sve četiri runde onda je Kopenhagen vrlo zasluženo na drugom mestu, jer verujem da smo bili drugi najbolji tim. Ne danas, već na uzorku od četiri utakmice", naglašava Nestrup.


tagovi

KopenhagenLiga šampionaMančester Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara