Dušan Vlahović (@Reuters)
Dušan Vlahović (@Reuters)

Dobra atmosfera u Torinu: Vlahović nije teže povređen, u svlačionici se priča o Skudetu

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.12.23. | 02:49

"Imamo ambiciju, ali potrebni su nam rezultati", spušta loptu Masimilijano Alegri posle pobede nad Napolijem

Smenjuju se Inter i Juventus na čelu italijanskog prvenstva, a nakon pobede nad Napolijem sa 1:0 u uvodnom meču 15. runde Serije A, Torinezi imaju bod prednosti i čekaju epilog subotnjeg okršaja u Milanu, gde gostuje Udineze.

Masimilijano Alegri, međutim, ne želi da pada u euforiju i priča o povratku titule podno Alpa, već ističe da je njegov tim napravio odličnu stvar što je pobegao aktuelnom lideru na 12 bodova razlike i učvrstio se među četiri vodeća tima, što garantuje direktan plasman u Ligu šampiona sledeće sezone.

Izabrane vesti

Ipak, nije mogao trener Stare dame potpuno da sakrije da se u svlačionici njegovog tima konačno ponovo pominje reč "skudeto".

"Što se tiče sna o Skudetu, moramo da napredujemo korak po korak. Naročito kada pravimo mnogo grešaka. Prvo poluvreme smo odigrali dobro, lopta je cirkulisala, a onda smo u teškim trenucima postavili čvrst blok. Napoli je imao veći posed, ali ne i velike šanse. Mogu da kažem da se u svlačionici oseća da je ambicija osvajanje Skudeta, ali za to su nam potrebni rezultati. Nema poente pričati o tome šta bi moglo biti, već moramo da budemo koncentrisani na ono što je sada. Što više budemo igrali ovako, to ćemo imati bolje rezultate", istakao je Alegri.

Više puta tokom izlaganja posle utakmice sa Napolijem trener Torineza istakao je dobru igru svog tima u odbrani.

"Momci su željni da napreduju. Skromni su i znaju svoje limite, tako da radimo na tome da pomerimo granice. To što nismo izgubili glavu prilikom nekih grešaka koje su dovele do kontri rivala je veliki korak napred i pokazatelj zrelosti ekipe. Imam ekipu koja naporno radi, a ono na čemu moramo da poradimo jeste da nekada usporimo igru. Ne možemo uvek da igramo na prvu loptu. Moramo u pojedinim trenucima utakmice bolje da kontrolišemo loptu".

Posebna tema Alegrijevog izlaganja bio je Dušan Vlahović. Srpski reprezentativac je zamenjen dvadesetak minuta pre kraja pošto je nakon duela sa Žuanom Žesusom ostao da leži na travi držeći se za butinu. Prve vesti iz Italije kažu da Vlahović, srećom, nije ozbiljno povređen. Trener torinskog kluba odmah posle utakmice nije imao detaljne informacije o srpskom napadaču, ali jeste reči hvale.

"Vlahović je dominirao nad svojim čuvarima. I Kijeza je odigrao dobro, obojica su shvatili da moraju da rade za tim, da vrše presing i drže visok tempo. Juventus za ovih 120 godina u svom DNK ima upisano da se do rezultata stiže napornim radom i požrtvovanjem", konstatovao je Alegri.


tagovi

Dušan VlahovićMasimilijano AlegriJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara