Karim Benzema (©Reuters)
Karim Benzema (©Reuters)

Dobre vesti za Real, Benzema ponovo na terenu

Vreme čitanja: 1min | pet. 01.04.22. | 19:02

Francuz će biti spreman da zaigra već u subotu protiv Selte

Neće uz fudbalere madridskog Reala u narednom periodu biti trener Karlo Ančeloti, koji je dobio pozitivan nalaz na virus korona. Italijan će izvesno propustiti mečeve sa Seltom u prvenstvu i Čelsijem u Ligi šampiona, ali dobra vest je da će se najbolji strelac ekipe Karim Benzema vratiti na teren već za vikend.

Kako prenose španski mediji, iskusni francuski napadač, ali i levi bek Ferlan Mendi, odradili su danas bez ikakvih problema trening i biće spremni da nastupe protiv Selte (subota, 18.30).

Izabrane vesti

Benzema je povredio list sredinom marta tokom susreta sa Majorkom u Primeri, tokom kojeg je doprineo trijumfu Reala sa dva pogotka. Tako je propustio El Klasiko u kojem je Kraljevski klub ponižen (0:4), a nije mogao da pomogne ni Francuskoj tokom reprezentativne pauze.

Oporavio se, vratio treninzima i spremio da pomogne ekipi na važnom gostovanju u Vigu. Ukoliko ne bude novih neprijatnih iznenađenja, biće spreman i za prvi okršaj sa Plavcima u četvrtfinalu Lige šampiona (sreda, 21.00).

Benzema je ove sezone na 34 nastupa postigao čak 32 gola uz 13 asistencija. Jasno je koliko je nedostajao Blankosima u prethodnom periodu.

Real će od starta aprila biti praktično kompletan. Van stroja su dva igrača, Eden Azar koji je operisan i vrlo moguće završio sezonu, kao i Luka Jović koji se povredio tokom prijateljske utakmice između Srbije i Danske tokom reprezentativne pauze.



tagovi

Karim BenzemaFerlan MendiKarlo AnćelotiLuka JovićEden Azar

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara